„Visus motociklininkus vienija noras keliauti ir jausti laisvę, tačiau motociklizmas toli gražu nėra tik individualus užsiėmimas. Džiaugiamės, kad „One Ride“ susitikimai kartą metuose tampa gražia tradicija ir Lietuvoje. Jau trečią kartą visi rinkomės vaizdingam maršrutui po lankytinas vietas ir tuo pačiu rinkome lėšas Rimanto Kaukėno fondui“, – pasakojo „Kmoto“ motociklų salono, atstovaujančio „Royal Enfield“ prekinį ženklą Lietuvoje, produktų grupės vadybininkas Rokas Naskauskas.

Viso sekmadienį rytinei kavai bei daugiau nei 100 kilometrų pasivažinėjimui susirinko beveik 40 motociklininkų, iš kurių beveik pusė buvo su įvairiais, net istoriniais, „Royal Enfield“ modeliais. Kolona važiavo pro šalia Kernavės stūksantį Baltąjį kalną, taip pat lankė šalia Trakų esančią Angelų kalvą. Tiesa, „Kmoto“ siūlė sprendimą ir tiems, kas neturi plieninio žirgo, bet nori prisijungti prie iniciatyvos – siūlė išsinuomoti motociklą pasivažinėjimui po gražiausius Vilniaus krašto kampelius. Tiesa, motociklo nuomos kaina buvo bent šimto eurų auka tiesiai į R. Kaukėno fondą.

„Visuomenėje vis dar gajūs įvairūs mitai apie motociklininkus, bet šiuo renginiu norime atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kad motociklizmas nėra tik apie burzgiančius motorus, bet ne ką mažiau apie gyvenimo būdą ir visuomeniškumą. „Royal Enfield“ gamintojas pasižymi įvairiomis socialinėmis iniciatyvomis, dėl to žinoma ir Lietuvoje norime neatsilikti ir parodyti apčiuopiamą rezultatą. Džiugu, kad kasmet vis auga suma, kurią pavyksta surinkti fondui. Beje, niekas mūsų renginyje nėra privaloma – kas kiek nori, tas tiek ir prisideda“, – pasakojo R. Naskauskas.

Gamintojui svarbi mūsų planeta

Kartu su iniciatyva surinkti lėšas paramos organizacijai, daugiau nei šimtmetį skaičiuojantis motociklų gamintojas visame pasaulyje garsiai ir aiškiai deklaruoja su tvarumu susijusias vertybes. Grotažymė #LeaveEveryPlaceBetter (ang.: palikti kiekvieną vietą geresnę) lydi kiekvieną šio gamintojo motociklų suvažiavimą.

„Ši gamintojo filosofija įpareigoja. Žinoma, lietuviai ir taip gali didžiuotis būdami pakankamai nuovokūs tvarumo prasme – mes jau seniai rūšiuojame šiukšles ir suprantame, kad gamtoje nėra vietos atliekoms. Tačiau visada yra kur tobulėti, todėl apie tai mes taip pat turime kalbėti garsiai“, – kalbėjo „Kmoto“ atstovas ir vienas renginio organizatorių R. Naskauskas.

Tad vienas iš tokių pasivažinėjimų kriterijų šiuose renginiuose yra tai, kad aplankius gražiausius gamtos kampelius juose neliktų nieko nereikalinga. Organizatoriai sako, kad džiugu matyti, jog net ir mažiausias atliekas renginio dalyviai mieliau deda į motociklo bagažinę ir išmeta ten, kur tam skirta vieta.

„Dažnai mes, motociklininkai, esame garsūs ir atkreipiantys į save dėmesį. Tai mus dar stipriau įpareigoja elgtis atsakingai“, – užbaigė R. Naskauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją