Šių metų pagrindinė tema prieš 30 metų Lietuvoje įvykęs Baltijos Kelias. Tai unikalus reiškinys, sukurtas Lietuvos (kartu su Latvijos ir Estijos) žmonių. Be feisbuko, be interneto, ir net be mobilaus ryšio. Vienintelis šiuolaikinėje Lietuvos istorijoje, kuris pripažintas pasauliniu (UNESCO) mastu. Mums Baltijos kelias sukelia ypatingas emocijas. Būtent su mintimi apie Baltijos kelią ralis nuolatos rengiamas kuo arčiau Baltijos Kelio dienos.

Aidas Bubinas

Nuo pat pirmojo ralio, labai daug dėmesio skiriama saugumui. Siekiama, kad ralio dalyviai laikytusi Kelių eismo taisyklių ir savo elgesiu rodytų pavyzdį kitiems eismo dalyviams. Ne vieną kartą prie ralio yra prisijungę ir Lietuvos kelių policijos tarnybos motociklininkai. Beje, taip pat iš šio ralio metu Kelių policijos patruliai prižiūrės tvarką.

Šiame ralyje taip pat bus viena naujovė susijusi su saugumu ralio metu. Ralio organizatoriai pasikvietė daugkartinį ralio dalyvį ir prizininką, maratoninių važiavimų rekordininką į kurio patarimus saugumo klausimais buvo atsižvelgta ne vieną kartą – Aidą Bubiną. Šiame ralyje Aidui Bubinui teks savotiškos šerifo pareigos, jis kontroliuos, kaip laikomasi kelių eismo taisyklių.

Aidas Bubinas

„Ralio organizatoriai pakvietė mane stebėti ralio dalyvių elgesį kelyje. Niekas nematuos greičio pasislėpus už krūmų, tačiau akivaizdūs KET pažeidimai pro mano akį nepraslįs, pvz., jei pamatysiu akivaizdų greičio viršijimą, lenkimą neleistinose vietose, nestojimą prie pėsčiųjų perėjos ar kitus grubius pažeidimus juos fiksuosiu ir pateiksiu ralio teisėjams. Teisėjai visoms komandoms patekusioms į juodąjį sąrašą taikys atitinkamas nuobaudas pagal reglamentą“, – teigia Aidas Bubinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją