„Tiek pat sunki diena kiek ir vakar, bet visiškai kitokia. Džiaugiuosi, jog baigėsi. Ryte pasirinkau netinkamą akinių stiklą, dangus apsiniaukė, todėl buvo labai sunku matyti kopas. Oro pagalvės iššovė du kartus. Vieną kartą persiverčiau per priekį kirsdamas kelią, o antrą kartą nušokau nuo lūžusios kopos. Nekritau, pasilikau ant motociklo, bet sėdint oro pagalvė suveikė dar kartą. Trumpai, tokia įdomesnė diena šiandien“, – savo nuotykius pasakojo Modestas Siliūnas, ITCC Dakar komandos narys.

Kiekvieną varžybų dieną iš ralio pasitraukia vis daugiau sportininkų, sudėtingos trasos ne tik išalina fiziškai, bet ir sukelia didelių iššūkių technikai, vieniems sportininkams tai labai alinanti diena, kitiems it pasivaikščiojimas parke.

Lietuvos motociklininkai Abu Dabio ralyje

„Aš puikiai žinau kiek jėgų ir darbo reikia įdėti į visas varžybas, šios tikrai yra išskirtinės ir sudėtingos, tiek Modestui, tiek Gediminui tai puikus pasitikrinimas prieš išsvajotą Dakarą. Mano, kaip trenerio užduotis viena – padaryti viską, kad jie atsidurtų finiše ir iškovotų kelialapius į Dakaro ralį. Svarbiausia strategija ir aiškus jėgų paskirstymas, manau šis ralis yra arčiausiai to, ką galima gauti Dakare“, – pasakojo Arūnas Gelažninkas.

„Man šiandien buvo lengva ir nesudėtinga. Taip apibūdinčiau trečią greičio ruožą, palyginti su vakar, čia buvo lengvas pasivaikščiojimas, it parke. Šiandien saulė buvo pasislėpus, o tai lengvino dieną, bet padariau klaidą pasiimdamas tamsintus akinius. Nepagalvojau, kad reikėjo pasikeisti stiklą“, – po finišo kalbėjo Gediminas Šatkus, AG Dakar School komandos lenktynininkas.

Modestas Siliūnas po trijų dienų kyla į 18 poziciją bendroje įskaitoje ir į 10-tą vietą „Rally 2“ klasėje, Gediminas Šatkus 29-tas bendroje įskaitoje ir 19-oje vietoje „Rally 2“ įskaitoje, o Laisvydas Kancius 2-ą vietą užima bendroje bei Q klasėse. Rytoj, priešpaskutinę ralio dieną, dalyviai įveikinės patį ilgiausią ir daugiausiai jėgų reikalaujantį, net 308 km greičio ruožą. Liko vos dvi dienos iki išsvajotų kelialapių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją