Paprastai Mickūnų trasoje rengiamos Lietuvos motokroso čempionato antrojo etapo varžybos, o šiemet – vyko sezono atidarymo renginys. Varžybų organizatorius Lukas Pakeltis sakė, kad kiekvienas “Betsafe Lietuvos motociklų kroso čempionatas” yra ne tik varžybos, bet ir puiki šventė visai šeimai, kur galima stebėti įspūdingą veiksmo spektaklį bei mėgautis įvairiomis pramogomis greta jo.

Šeštadienį, pirmąją varžybų dieną, visų dėmesį kaustė keturračių ir motociklų su priekabomis kovos. Lenkimai šiose klasėse – itin sudėtingi, efektingi ir keliantys daugybę emocijų žiūrovams. Juo labiau, kad motociklų su priekabomis ekipažai varžybose turi veikti itin preciziškai. Keturačių įskaitoje pajėgiausiu tapo Latvis Reinis Bicans, o motociklų su priekabomis klasėje nugalėjo Liutauras Variakojis su Martins Antons.

Sekmadienį varžybų puošmena tapo geriausio Lietuvos motokroso meistro, Pasaulio čempionate dalyvaujančio anykštėno Armino Jasikonio dvikova su Latvijos sportininku, Europos čempionu Toms Macuks. Bendrame MX1 ir MX2 klasių starte išsirikiavo 26 sportininkai.

Pirmajame važiavime po starto į priekį šauna 191 numeriu pažymėtas motociklas, kurį vairuoja Erlandas Mackonis (MX2 klasė). Pranašumu jam džiaugtis tenka ne ilgai, nes pirmajam ratui dar neįpusėjus, į priekį išsiveržia Arminas Jasikonis. Jam pavymui lekia Toms Macuks. Latvis viso važiavimo metu ieškojo progų aplenkti Lietuvos motokroso žvaigždę. Deja, ratu pavyti varžovai sukėlė papildomų iššūkių dviejų Grandų dvikovai, kuo netruko pasinaudoti Arminas, kad atitrūktų nuo atkakliai atakavusio varžovo bei įsirašytų pirmą sezomo pergalę.

Antrojo važiavimo startą laimi Domantas Jazdauskas. Nors pirmajame rate pavyko išsilaikyti varžybų lyderio poziciją, tačiau sekančiuose ratuose teko pripažinti Armino Jasikonio bei Toms Macuks pranašumą bei finišuoti trečioje vietoje. Arminas Jasikonis dominavo viso antrojo važiavimo metu, o didžiąją dalį varžovų aplenkė ratu, keletą net dviem ratais. Anaiptol, Toms Macuks fiksavo greičiausią rato į veikimo laiką – 1 min. 37 sek.

„Antras važiavimas buvo gerokai sunkesnis, nes Toms Macuks spaudė mane. Buvo išties gera kova, po kurios tik stipresni fiziškai tapsim. Trasa buvo sunki, bet tikrai labai gerai paruošta varžyboms. Džiaugiuosi, kad šiandien dominavau abiejuose važiavimuose. Iki sekančio etapo,“ – antrojo ir pergalingo važiavimo finiše komentavo Arminas Jasikonis.

MX2 klasėje nepavejamu tapo Erlandas Mackonis. Daugiametis Nacionalinės motokroso rinktinės narys savo pajėgumu nenusileido net ir sportininkams iš galingesnės klasės. Abu važiavimus jis finišuoja ketvirtas – iš karto už MX1 klasės lyderių trejeto.

„Priekyje važiavo galingesnės klasės atstovai, tai padėjo palaikyti gerą tempą. Varžovų spaudimas, taip pat, neleido atsipalaiduoti. Trasa nelengva, daug jėgų pareikalavo. Beveik pusės valandos trukęs važiavimas labai išvargino. Nepaisant to, pavyko iškovoti pergalę klasėje,“ – po varžybų komentavo MX2 klasės nugalėtojas Erlandas Mackonis.

Vyriškos konkurencijos nepabūgo vienintelė vyrų tarpe startavusi mergina. Elena Kapsamer atvyko į varžybas Armino Jasikonio kvietimu net iš Austrijos. Šeštadienį iškovojusi pergalę moterų klasėje, sekmadienį nepabūgo stoti į startą galingiausiųjų sportininkų gretose bei išbandyti savo jėgas MX2 klasės batalijose.

„Kovoti vyrų tarpe yra visai kitas reikalas. Jie labiau agresyvūs kovotojai ir, žinoma, ženkliai greitesni. Tačiau aš stengiausi iš visų jėgų, nors ir buvo labai sunku. Prie visko prisidėjo karštas oras ir sudėtinga trasa,“ – po varžybų komentavo Elena Kapsamer.

Antrasis „Betsafe Lietuvos motociklų kroso čempionato“ etapas vyks Joninių savaitgalį Biržuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją