Dar visai neseniai M. Siliūno planai pakibo ant plauko, mat Maroko ralio metu lenktynininkas pateko į incidentą, po kurio dėl motociklo pažeidimų šis užsiliepsnojo ir sudegė. Tuomet į pagalbą tautiečiui kibo ir keturratininkas Laisvydas Kancius, tačiau motociklo išgelbėti nepavyko. Po šio įvykio M. Siliūnas neslėpė, kad šis incidentas gali nusinešti ir visus planus dėl Dakaro, tačiau antradienį lenktynininkas pranešė, kad sunkiausiose pasaulio lenktynėse startuos.

Tiesioginę Modesto Siliūno komandos pristatymo transliaciją galite stebėti žemiau:

M. Siliūnas teigė, kad šiuo metu jo motociklas yra ruošiamas Olandijoje, todėl komanda tikisi, kad jį pavyks paruošti iki technikos išsiuntimo į Saudo Arabiją. Vilniuje atidengtas motociklas yra identiškas tam, kuriuo startuos lietuvis.

Tiesa, motociklas, kuris ruošiamas Olandijoje bus kitas nei tas, kuris užsiliepsnojo Maroke, mat senasis buvo apgadintas taip, kad suremontuoti jo būvo nebeįmanoma.

Paklaustas apie planus lenktynininkas teigė, kad didžiausias noras pirmajame asmeniniame Dakare pasiekti finišą.

„Noro yra daug, bet ir nerimo nemažai, tačiau nepaisant to, manau, kad viskas bus gerai ir susitiksime finiše. Vėliau galbūt norėsis ir daugiau, tačiau dabar norėtųsi pasiekti finišą“, – kalbėjo M. Siliūnas.

Pristatyme taip pat dalyvavo du kartus Dakaro ralyje jėgas išbandęs motociklininkas ir verslininkas Gintautas Igaris bei keturratininkas, pasaulio čempionas Laisvydas Kancius.

Į pristatymo vedėjo amplua įsikūnijo sportininko treneris, AG Dakar School įkūrėjas bei ne vieną Dakarą įveikęs Arūnas Gelažninkas. Šis dalinosi istorija, kaip prieš daugiau nei trejus metus susitiko su M. Siliūnu ir tuo metu net neįtarė, kad pirmi nedrąsūs smėlio paraižymai Dubajaus dykumose atves prie Dakaro ralio starto linijos taip greitai.

„Modestas atskrido į Dubajų norėdamas įgauti važiavimo bekele patirties. Pirmąją treniruotę važiavome nedaug, tačiau kasėme daug smėlio. Trečiąją dieną Modestas jau nuvažiavo virš 100 kilometrų. Tai buvo akivaizdus progresas parodęs, jog jis yra pasiryžęs mokytis, tobulėti ir siekti savo tikslų. Po kelių mėnesių Modestas prasitarė, jog vieną dieną norėtų startuoti Dakare, ir štai – svajonė tapo realybe,“ – pasakojo A. Gelažninkas.

Tiesa, Modestas neslepia: 2020 metų rudenį išsakytos mintys nebuvo tiesiog svajonė, tai buvo pirmas trejus metus trukusio plano žingsnis. Toliau tereikėjo laikytis tiek versle, tiek sportiniame gyvenime itin svarbios disciplinos bei užtikrintai įgyvendinti išsikeltus tikslus.

„Man labai svarbu gyventi įdomų gyvenimą, o tai galima pasiekti išsikeliant ambicingus tikslus. Pirmiausia to išmokau versle, su komanda kuriant planus ir įgyvendinant įvairius siekius, o vėliau disciplina persikėlė ir į sportą.“

Iš darbinio gyvenimo M. Siliūnas atsineša ne tik požiūrį į siekius, bet ir reikšmingas, įkvepiančias pažintis. Būtent verslo aplinkoje susikirto Dakaro veterano Gintauto Igario ir M. Siliūno keliai. Atsakingas požiūris į verslą ir meilė motociklų sportui suvedė šiuos du nepažįstamuosius. Šiandien G. Igaris negaili naudingų patarimų klaipėdiečiui.

„ Kai dalyvavau Dakare Čilėje, buvo tikrai sunkių dienų. Motociklo sankaba iškepusi, svilina 52 laipsnių karštis, vanduo baigėsi. Tą pačią dieną važiavau ir 3500 metrų aukštyje, buvau sulytas, sušalau. Tokios dienos neišvengiamos, tačiau svarbu nepasiduoti ir toliau važiuoti. Turi gerą komandą, puikų mokytoją, o toliau – viskas tavo rankose,” – kalbėjo G. Igaris.

Palinkėjimų negailėjo ir M. Siliūno kaimynas, keturratininkas L. Kancius. „Mūsų vienas įspūdingesnių susidūrimų nutiko šiemet Maroke. Reikėtų pamatyti tą vaizdą, kai du vyrai laiko apvertę motociklą vien tam, kad į keturratį perpiltų šiek tiek degalų. Modestas sudegino svarbias minutes, tačiau padėjo man pelnyti svarbius ralio čempionato etapo taškus. Tad palinkėsiu niekada nepamesti tos komandiškumo dvasios bei kantrybės. Iš šalies gali atrodyti, jog mūsų sporte svarbu spausti maksimumą ir visko siekti čia ir dabar. Tačiau iš tikrųjų, manau, reikėtų važiuoti kantriai, ramiai, nuosekliai ir neperspaudžiant. Ir taip diena po dienos, laiptelis po laiptelio ir viskas pavyksta.”

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją