„Be to, šalia statomi kotedžai, kurie tuojau bus apsemti. Galiausiai, pridėkime ir Mykolo Lietuvio gatvę, kuri jau „n“ laiko tvarkoma. Kaip gali Vilniuje būti tokios sąlygos?“ – stebėjosi moteris.

Mykolo Lietuvio gatvės sankirtoje su Šventeliškių ir Duonos Kalno gatvėmis susikaupę tiek vandens, kad žemesniems automobiliams šią vietą įveikti paprasčiausiai neįmanoma. „Delfi“ kalbinti vietos gyventojai neslėpė, kad net ir be vandens ši atkarpa nemaloni automobilio važiuoklei, mat neasfaltuotas kelias yra nuolat išmaltas ir duobėtas, o susikaupus balai – per ją važiuoti ryžtasi tik patys rimčiausi visureigiai.

„Su normalia mašina čia nerizikuoju važiuoti, imu miško keliams skirtą visureigį. Ir tai, važiuoju 10 km/val. greičiu“, – kalbėjo „Delfi“ kalbintas Bajorų mikrorajono gyventojas.

Mato dvi priežastis

Kaip „Delfi“ komentavo Vilniaus miesto savivaldybės atstovai, yra dvi priežastys, dėl kurių šiemet minėtų gatvių sankirtoje susiformavo savotiškas ežeras, neįveikiamas automobiliais.

Pirmoji – oro sąlygos, kadangi žemė tebėra įšalusi ir tirpsmo vanduo į ją neįsigeria, todėl kaupiasi žemiausiose vietose.

„Verta pažymėti, kad šioje vietoje sparčiai išaugo individualių namų kiekis. Miestas plečiasi, todėl nenuostabu, kad bėgant metams tankiai apgyvendinamos teritorijos, kurios anksčiau buvo naudojamos kitiems, pavyzdžiui, poilsio tikslams, o ir infrastruktūra tam buvo reikalinga visai kita – nebuvo gyventojų poreikius atitinkančio kelio ir reikalingos nuotekų sistemos“, – akcentuojama savivaldybės atsakyme, skirtame „Delfi“.

Miesto valdžios atstovai žadėjo, kad per artimiausius mėnesius „Vilniaus planas“ atliks geologinius matavimus, kurie padės išspręsti vandens nutekėjimo situaciją.

„Tačiau prašome ir pačių gyventojų įvertinti esamas sąlygas ir, esant galimybei, pasirinkti alternatyvų maršrutą. Verta pastebėti, kad statybų metu individualių namų savininkai statydami savo namus savo patogumui iškelia sklypus, nuvesdami lietaus nutekėjimą už sklypo. Tokiu atveju greta sklypo pradeda kauptis vanduo, o jei aplink tokių sklypų ne vienas, vandens kiekis tik didėja. Neretai gyventojai tai daro savavališkai, negavę leidimo pajungti lietaus nuotekų. Matydami situaciją, kreipiamės į institucijas, kurios dalyvauja individualių namų priėmime“, – kalbėjo Vilniaus savivaldybės atstovai.

Naujos gatvės įrengimas – ateityje

Kaip „Delfi“ aiškino savivaldybės atstovai, projektas, skirtas Mykolo Lietuvio gatvei įrengti, šiuo metu rengiamas. Jį įgyvendinus gatvė taptų svarbia gija pasiekiant aplinkines gyvenvietes.

„Tačiau tam, kad projektas būtų sėkmingas, tvarkomi teisiniai aspektai dėl gretimai esančių sklypų paėmimo visuomenės poreikiams“, – aiškino Vilniaus valdžios atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)