Iki šiol Tauragėje vairuotojus rengė penkios ugdymo įstaigos. Sporto centro vairavimo mokykla, kaip atrodė, buvo viena stabiliausių, seniausiai veikiančių šios srities įmonių. Tačiau neseniai nuspręsta vairuotojų neberuošti. Kodėl? Juk pastato (Stoties g. 12) langus ir sienas vis dar tebemargina užrašai, kad čia veikia vairavimo mokykla, kad renkamas naujas kursas.

„Mūsų darbuotojai atlyginimus turėjo susirinkti iš kursantų, rajono biudžetas tam lėšų neskyrė. Be to, kai kas iš darbuotojų išėjo į pensiją, kai kas susirado kitus darbus. O ir vairavimui mokyti skirtas automobilis susidėvėjo, kitąmet baigiasi jo techninė apžiūra, – sakė Sporto centro vedėjas Gediminas Sakalauskas. – Žinoma, visa kita materialinė bazė tebėra, bet naujo automobilio tikrai reikėtų. Trumpai tariant, vairavimo mokykla mums kėlė daugiau rūpesčių nei davė naudos“.

Patalpos, kuriose vyko vairuotojų mokymo kursai, priklauso savivaldybės administracijai – Sporto centro vairavimo mokykla jomis tik naudojosi pagal panaudos sutartį. G.Sakalauskas artimiausiu metu ketina šią sutartį nutraukti. Dar viena priežastis, dėl kurios nebeliko „valdiškos“ vairavimo mokyklos, yra didėjanti tokių mokyklų konkurencija.