Norvegas vaizdo įrašu iš registratoriaus pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“. Ten pat sudėjo ir sumaitoto „Toyota Avensis“, išgelbėjusio sėdėjusių automobilyje gyvybes, nuotraukas.

K. Nilsenas užmiesčio keliu važiavo jau sutemus. Dviejų eismo juostų keliuke pastebėjęs, kad priešinga eismo kryptimi atvažiuoja kitas eismo dalyvis, vyras išjungė tolimųjų šviesų žibintus ir paliko šviesti tik artimąsias šviesas.

Kokiu greičiu važiavo automobilis, K. Nilsenas nepasakoja. Visgi vos po kelių akimirkų nuo šviesos išjungimo, tiesiai priešais automobilį išniro suaugęs briedis, tiesiog stovėjęs ant kelio.

Briedžio norvegas nematė iki paskutinės akimirkos, kol artimųjų šviesų žibintai „neužkabino“ šio kojų. Visgi greitis buvo užtektinai didelis, kad K. Nilsenas nebespėtų sureaguoti ir smūgio išvengti.

Kitaip nei stirnos ar mažesni gyvūnai, briedis yra aukštas, neretai jo galva būna maždaug 2 metrų aukštyje. Tai lemia, kad automobilio žibintai neapšviečia jo akių ir šios kelyje nespindi.

Laimei, susidūrimas nesibaigė šiurpiausiu scenarijumi. Feisbuke nuotraukomis ir įrašu iš vaizdo registratoriaus pasidalijęs vyras pabrėžė, kad nori visiems, kuriems tenka važiuoti tamsoje, priminti, jog reikia saugotis ir elgtis atsargiai.

Vyras pasakojo, kad nebe pirmos jaunystės „Toyota Avensis“ apsaugojo jį ir keleivius, nors ir liko neremontuotinas. Briedis susidūrimo pradžioje virto ant automobilio priekio, tuomet - išdaužė priekinį stiklą, sulankstė stogą ir t.t.

Laukiniai gyvūnai

Komentatoriams K. Nilsenas pasakojo, kad automobilio keleiviai, nepaisant visko, atsipirko išgąsčiu, keliais nubrozdinimais ir mėlynėmis. Ant kelio išėjęs žvėris neišgyveno.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (52)