„Volvo Trucks“ Centrinės Rytų Europos regione, kuriam priklauso ir Lietuva, jau antrus metus iš eilės organizuoja ekonomiško vairavimo varžybas „The Drivers' Fuel Challenge“. Į varžybų, kurios praėjusiais metais sutraukė beveik 1600 dalyvių, atrankinius etapus kviečiami profesionalūs sunkvežimių vairuotojai, nepriklausomai nuo to, kokių gamintojų sunkvežimius jie naudoja darbo metu.

„Jau pirmosios varžybos Lietuvoje sulaukė didelio vairuotojų ir vežėjų susidomėjimo, – sako Laurynas Bričkus, „Volvo Lietuva“ rinkodaros vadovas. – Kaip ir pernai, kviečiame registruotis ir išbandyti tiek savo, tiek „Volvo“ sunkvežimių galimybes, numatytą maršrutą įveikiant sunaudojus kuo mažiau degalų.“

Šių metų varžybos Centrinės Rytų Europos regiono šalyse prasidėjo kovą ir tęsis iki rugsėjo. Trijų kvalifikacinių etapų startas Lietuvoje – birželio 25 d. Kaune, finišas – rugpjūčio 14 d. Vilniuje. Rugpjūčio 25 d. keturi geriausi kiekvieno etapo vairuotojai susirungs Lietuvos finale, kuris vyks „Volvo“ sunkvežimių centre Kaune. Finale paaiškės, kuris iš dvylikos vairuotojų atstovaus Lietuvai „The Drivers‘ Fuel Challenge“ varžybų superfinale Kroatijoje ir rungsis dėl pagrindinio prizo su kitų šalių finalų nugalėtojais.

Varžybų superfinalas vyks spalį Kroatijoje, šalia Opatijos esančioje Grobnik lenktynių trasoje. Superfinalo nugalėtojui atiteks ne tik ekonomiškiausiai Centrinės Rytų Europos regione važiuojančiojo titulas, bet ir naujas „Volvo V40“ automobilis. Antrosios vietos nugalėtojas bus apdovanotas kelione į „Volvo“ sunkvežimių gamyklą Švedijoje, o trečiosios vietos laureatui atiteks 1000 eurų vertės čekis „Volvo“ suvenyrams įsigyti. Transporto įmonėms, kurių atstovai užims aukščiausias pozicijas superfinale Kroatijoje, atiteks specialūs prizai.

„The Drivers' Fuel Challenge“ konkurso kvalifikaciniuose ir finaliniuose etapuose visi dalyviai varžysis važiuodami naujuoju „Volvo FH“ – sunkvežimiu, nustatančiu naujus degalų ekonomijos, valdomumo ir saugumo standartus tolimiesiems pervežimams skirtų sunkvežimių pramonėje.
Daugiau informacijos apie „The Drivers' Fuel Challenge“ ekonomiško vairavimo varžybas, jų taisykles, tvarkaraščius ir registracijos Lietuvos etape formą rasite www.volvotrucks.lt.

2013 m. „The Drivers' Fuel Challenge“ konkursas Centrinės Rytų Europos regione vykta Albanijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Čekijoje, Kroatijoje, Estijoje, Vengrijoje, Kosove, Latvijoje, Lietuvoje, Makedonijoje, Moldovoje, Juodkalnijoje, Lenkijoje, Rumunijoje, Serbijoje, Slovakijoje ir Slovėnijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)