Visos variklių alyvos susideda iš bazinės alyvos ir specialių priedų, kurie suteikia skirtingoms transporto priemonėms reikalingas charakteristikas. Tad bazinė alyva yra lyg produkto pamatas. „Shell PurePlus“ technologija – tai revoliucinis dujų vertimo į skystį procesas, kuris paverčia naturalias dujas į krištolinio skaidrumo bazinę alyvą. Ji iš esmės neturi sieros ir kitų kenksmingų komponentų, paprastai liekančių bazinėje alyvoje gaminant ją standartiniu metodu iš skystos naftos. Visame gamybos procese panaudoti 3500 skirtingų patentų.

Šios bazinės alyvos gaminamos drauge su „Qatar Petroleum“ pastatytoje naujoje „Pearl“ gamykloje Ras Laffano mieste, Katare. Ši gamykla gali pagaminti iki 30 tūkst. barelių bazinės alyvos per dieną, arba 1 milijoną tonų per metus. Ten pagaminta bazinė alyva keliauja į skirtingose pasaulio vietose esančias „Shell“ gamyklas. Beveik visos Europos rinkai tiekiamos alyvos gaminamos Hamburge, Vokietijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)