„Užduotys buvo tikrai sudėtingos. Maniau, tikrins kelių eismo taisyklių žinias, bet... jaučiausi tarsi netyčia patekusi į geriausio Lietuvos mechaniko konkursą. Teko gerai pasukti galvą, o kai kur ir laimę išbandyti. Tikrai nemaniau, kad įveiksiu, nes klausimai buvo tikrai nemoteriški. Kebliausia buvo nuspėti perkamiausių automobilių markes, kitus tikslių duomenų reikalaujančius atsakymus, nes statistika šiuo klausimu neteko domėtis. Tiesą sakant, rezultatai nustebino ne tik aplinkinius, bet ir mane pačią“, – po pirmojo etapo emocijomis tryško konkursą rengiančio Lietuvos žurnalistų autoklubo iššūkį priėmusi TV laidų vedėja Živilė Vaškytė.

Pirmajame „Geriausio Lietuvos vairuotojo“ konkurso etape pretendentai padarė vidutiniškai po 9 klaidas. Ž.Vaškytės rezultatas – 7 neteisingi atsakymai.

Suklydę ne daugiau kaip devynis kartus gavo teisę išbandyti jėgas antroje pusfinalio dalyje – vairavimo rungtyse. Slalomo trasą reikėjo įveikti dviem skirtingais „Toyota“ automobiliais – mažuoju miesto automobiliu iQ ir bekelės karaliumi „Land Cruiser“. Klaidžios trasos, pažymėtos lengvai virstančiais kūgeliais, palaidojo viltis kai kuriems pretendentams kovoti finale.

„Slalomas su beprotiško dydžio visureigiu, kuriame sėdėjau pirmąsyk gyvenime, buvo tikras išbandymas. Ir dar automatinė pavarų dėžė... su mažuoju IQ jaučiausi tvirčiau. Tikrai galėjau įveikti rungtis greičiau, bet pirmąsyk sėdus prie automobilio vairo, pamaniau, svarbiau yra nenuversti ir neužkliūti kūgelių. Bet emocijų tikrai buvo daug ir ne man vienai – mačiau iš automobilio išlipančius vyrus, kuriems taip pat drebėjo rankos“, – pasakojo Ž.Vaškytė.

Visas tris rungtis geriausiai įveikė vilnietis Vytautas Bilinskas, dažnai dalyvaujantis automobilių lenktynėse, pats kuriantis įvairius sportinius automobilius. Antrąją vietą užėmė Justas Eimontas, Lietuvos automobilių slalomo čempionas. Trečiasis liko Mykolas Rutkauskas.

Septyni bendros įskaitos lyderiai ir geriausiai moterų įskaitoje pasirodžiusi Ž.Vaškytė jau gavo kelialapius į konkurso finalą, kuris įvyks spalio 10 dieną Kaune. Antrasis konkurso atrankinis etapas įvyks spalio 4 dieną, 16 valandą Kauno „Regitroje“. Trečiasis pusfinalis dalyvius pakvies spalio 8-ąją Klaipėdoje.

Konkurso nugalėtojas bus apdovanotas Lietuvos susisiekimo ministro taure bei kelione į Ženevos automobilių parodą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją