„Šiandien automobilis neišvengiamai yra tapęs kasdiene mūsų gyvenimo dalimi, tad turėtume išmokti juo naudotis taip, kad aplinka, kurioje gyvename mes ir kurioje gyvens mūsų vaikai taptų švaresnė, o kartu ir sumažintume taip aktualias išlaidas degalams”, – sakė bendrovės „Autobrava” rinkodaros projektų vadovė ir „eco:Drive akademijos” projekto koordinatorė Vaida Balčiūnienė.

Jos teigimu, pasitelkus geriausią pasaulinę praktiką, „eco:Drive akademijos” konsultantai, kuriems vadovauja ekovairavimo specialistas ir daugkartinis ekoralių nugalėtojas, „Auto Bild Lietuva” vyriausiasis redaktorius Vitoldas Milius, dalinsis savo teorinėmis ir praktinėmis žiniomis tiek su pradedančiais ir pažengusiais, tiek ir su profesionaliais vairuotojais.

„Šioje akademijoje mūsų konsultantai sieks įrodyti ir išmokyti, jog bet kokį automobilį, nepriklausomai nuo jo gamyklinių rodiklių, galima vairuoti kitaip, sutaupant iki 15 proc. degalų per metus – tereikia noro ir supratimo, kaip pakoreguoti kai kuriuos savo netinkamai susiformavusius vairavimo įpročius“, – sakė V. Balčiūnienė.

Savaitgalį akademijoje mokslus pradėjo beveik 30 pirmųjų ekovairavimo entuziastų, tačiau, pasak V. Balčiūnienės, į naujai formuojamas grupes ir toliau kasdien galima registruotis akademijos svetainėje www.ecodriveakademija.lt. Planuojama, jog kita analogiška vairuotojų grupė susirinks jau vasaros pradžioje.

Prasidėję mokslai „eco:Drive akademijoje” yra sudaryti iš trijų lygių – nemokamo bazinio ekovairavimo žinių kurso, gilesnio ekovairavimo teorijos kurso ir praktinių individualių mokymų.

„Kiekvienas dalyvis galės pats pasirinkti, kokios apimties kursai jam aktualūs, o po mokymų įgytas žinias galės išbandyti ir tobulinti kasdien, nepriklausomai nuo to, kokį automobilį jis vairuoja. Taip pat kursus baigusius akademijos klausytojus kviesime dalyvauti ir specialiame „eco:Drive akademijos” ekoralyje bei kituose numatomuose projektuose“, – sakė akademijos koordinatorė.

„eco:Drive akademijos” steigėjai, siekdami padėti taupyti išlaidas degalams ir formuoti darbuotojų ekovairavimo įgūdžius, taip pat pradeda rengti teorinius ir praktinius apmokymus įmonėms.

„Kiekvienai įmonei mokymų forma, intensyvumas ir kryptis bus formuojama individualiai, atsižvelgiant į įmonės veiklos pobūdį, turimo transporto priemonių parko sudėtį, vairuojančio personalo patirtį bei įmonės išsikeltus tikslus šiems mokymams. Taip pat ekovairavimo kursai sėkmingai galės būti derinami ir su saugaus vairavimo mokymais”, - sako UAB „Autobrava” rinkodaros projektų vadovė ir „eco:Drive akademijos” projekto koordinatorė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją