Vieni konkurso dalyviai pateikė išsamius atsakymus su paaiškinimais kas, kur kada ir kaip, nors buvo prašyta tiesiog įvardyti skaičių valandų, per kurias motociklininkas Aidas Bubinas įveiks kelią, jungiantį Atlanto ir Ramųjį vandenynus.

DELFI sulaukė ir tokių optimistinių spėjimų, kad rugjūčio 1 d. 9 val. Lietuvos laiku iš Lisabonos pajudėjusiam A. Bubinui užteks 70 valandų ir jis jau sėdės Vladivostoke. Pasitaikė ir pesimistų, kurie teigė, kad lietuvis važiuos mėnesį, kai kas tvirtino, kad jis apskritai šio žygio neįveiks. Kai kas iš pastarųjų įsivaizdavo, kad kelionę teks nutraukti dėl biurokratinių kliūčių, kiti sakė, kad neatlaikys technika.

O viskas, ko prašėme, tai pabandyti suskaičiuoti, kiek valandų Aidas užtruks važiuodamas nuo Lisabonos iki Vladivostoko. Lietuvis finišavo antradienį, rugpjūčio 13 d. 11 val. Lietuvos laiku. Taigi jam prireikė 12 dienų ir 2 valandų arba tiesiog 290 valandų.

Kelionės įrodymai bus pateikti agentūrai „Faktum“ Lietuvos rekordo registravimui. Kelionės metu sunaudota apie 1100 l degalų, „suvažinėtas“ 1 komplektas padangų, pamestas 1 valstybinis numeris, miegota 76 valandas, pravažiuotos 8 šalys ir net 12 laiko juostų.

Grįžtant prie konkurso, arti tikslo buvo keli DELFI skaitytojai, tačiau laimėjo vienintelis teisingą valandų skaičių įvardijęs Vaidas Capas. Jam atiteks „GoPro Hero3“ kamera. Vos 1 valanda suklydo ir antrą vietą užėmė Augustinas Lukoševičius, kuris gaus „Ferrino“ miegmaišį ir „Thermos“ gertuvę. Pora valandų suklydo keli dalyviai, burtų keliu paaiškėjo, kad trečios vietos ir „Ferrino“ miegmaišio laimėtojas - Dovydas Vaseris. Su laimėtojais bus susisiekta asmeniškai. Vertingus prizus įsteigė turizmo prekių parduotuvė Expedition.lt.
Prizai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)