Birželio 5–8 dienomis Los Andžele veikiančiame „Profiles In History“ centre vyko vienas iš „Icons & Legends in Hollywood“ aukcionų. Legendinis motociklas buvo vienas iš jame parduodamų daiktų.

Suma, kurią pavyko už jį gauti, pranoko didžiausius aukciono namų lūkesčius. Nors puikiai veikiantis motociklas, kaip buvo tikimasi, tikrai galėjo būti vertas 200–300 tūkst. JAV dolerių (172,2–258,3 tūkst. eurų), už jį buvo sumokėta beveik dvigubai daugiau – „Fat Boy“ buvo parduotas už 480 tūkst. JAV dolerių (413,3 tūkst. eurų).

„Fat Boy“ ir taip yra vieni iš geriausiai parduodamų „Harley-Davidson“ markės modelių, bet „Icons & Legends in Hollywood“ aukcione parduotas egzempliorius, aišku, yra išskirtinis – įėjęs į istoriją. Juo važinėjo pats A. Schwarzeneggeris viename populiariausių visų laikų veiksmo filmų. Jis nufilmuotas viename įspūdingiausių epizodų per visą kino istoriją.

Svarbu ir tai, kad tebeveikia visos motociklo funkcijos. Na, trūksta tiktai šoninių veidrodžių. Šioks toks kosmetinis remontas gal irgi būtų neprošal. O štai ridos skaitiklis rodo tik 631 kilometrą.

Ekrane „Fat Boy“ pirmą kartą išvystame, kai A. Schwarzeneggerio vaidinamas Terminatorius įžengia į baikerių barą išsirinkti patogiausios transporto priemonės. „Fat Boy“, aišku, pasirodo tinkamiausias. Vėliau, važiuodamas šuo motociklu, Terminatorius išgelbsti Edwardo Furlongo sukurtą personažą. Veiksmo filmų mėgėjai tą gelbėjimo sceną ir šiandien laiko vienu tobuliausių šio žanro epizodų.

Naujojo „Fat Boy“ savininko tapatybė žiniasklaidai neatskleidžiama. Įdomu ir tai, kad filme A. Schwarzeneggerio dėvėtas švarkas tame pačiame aukcione buvo parduotas už 24 tūkst. JAV dolerių (20,7 tūkst. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)