Kauno rajono policijos komisariato Kelių policijos poskyrio vyresnysis specialistas Aidas Stravinskas LŽ pasakojo, kad prieš keletą metų jis pats, gavęs medikų pažymą, atėmė iš vyro teisę vairuoti.

„Bet patį vairuotojo pažymėjimą jis tebeturi. Negaliu jo nei prisikviesti, nei sugaudyti. Visame Kauno rajone budi tik du patrulių ekipažai. Negalima vieno jų pasiųsti nuolat tykoti to asmens. Be to, ir tokios teisės neturime. Tai gali būti traktuojama kaip asmens persekiojimas“, - teigė pareigūnas.

Pasak jo, minėtam garliaviškiui jau ne kartą skirtos baudos už vairavimą neturint tokios teisės. Kartą jis padarė avariją, už kurią buvo skirta pusantro tūkstančio litų bauda. A.Stravinsko duomenimis, nutarties vykdymas perduotas antstoliui. „Labai abejoju, ar ir kitas baudas jis yra susimokėjęs. Skirti baudą pagavę jį prie vairo galime, tačiau jis tų baudų nemoka, išieškoti nėra ko. Todėl toliau sau važinėja“, - sakė pareigūnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją