Vis dėlto taip buvo ne visada. Prieš keliasdešimt metų sustojimai buvo neorganizuoti, ilgi ir dažniausiai chaotiški, ypač tada, kai vairuotojai į serviso zoną užsukdavo neplanuotai. Modernusis vadinamųjų „Pit Stopų“ amžius prasidėjo 1994 m., kai buvo pakeistas varžybų reglamentas ir buvo leista lenktynių metu pilti degalus. Nuo 2009 m. degalų pylimas vėl buvo uždraustas.

Šiais laikais vairuotojų užsukimas į serviso zoną yra kvapą gniaužiantis momentas, tad prieš daugiau nei šešis dešimtmečius užfiksuoti vaizdai atrodo neįtikėtinai. Kviečiame pažiūrėti šį vaizdo įrašą, kuriuo galima palyginti, kaip 1950 m. lenktynininkai sustojimo metu buvo aptarnaujami „Indianapolis 500“ trasoje, ir kiek serviso zonoje 2013 m. Melburno etape užtruko „Ferrari“ bolidas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)