Vis dėlto tam tikri reikalavimai yra keliami automobilio išvaizdai: draudžiama dažyti mašinas tokiu spalvų deriniu, kokiu dažomi operatyvinių tarnybų automobiliai, ir naudoti jų atributiką, o Lietuvos Respublikoje įregistruotos transporto priemonės negali būti su kitų valstybių skiriamaisiais ženklais.

„Svarbiausia, kad automobilis nebūtų nudažytas taip, kaip Lietuvos specialiųjų tarnybų ar policijos mašinos. Ir, žinoma, – jokių švyturėlių”, – paaiškino Tomas Balčius, technines apžiūras atliekančios bendrovės „Tuvlita” technikos direktorius.

Kelių eismo taisyklės taip pat nedraudžia savo automobilį marginti įvairiais užrašais. „Jei žmogus jaučiasi esąs Napoleonas ir apie tai nori visiems pranešti, jis juk turi teisę šį vardą užsiklijuoti ant savo automobilio”, – svarstė Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Gintaras Aliksandravičius.

Pareigūnas teigė, kad jei tokio automobilio savininkas nepažeis kelių eismo taisyklių, policininkai jo nestabdys, nebent iš smalsumo ar norėdami susipažinti.

Jei transporto priemonės išorėje panaudotos daugiau nei dvi spalvos, registruojant ją techniniame pase turi būti įrašyta: „Įvairiaspalvė.” „Regitros” duomenimis, šiuo metu Lietuvoje registruotų įvairiaspalvių transporto priemonių yra 1954. Tarp jų daugiausia autobusai ir motociklai, lengvųjų automobilių – 347.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją