Prieš mėnesį pasikeitus rinkliavos už automobilių stovėjimą tvarkai, buvo įvesta Senamiesčio zona. Dabar ties visais įvažiavimais į Senamiestį buvo pastatyti apie naująją rinkliavos tvarką skelbiantys kelio ženklai.

VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ artimiausiu metu Senamiesčio prieigose pastatys tris informacinius stendus, vairuotojus papildomai informuosiančius apie rinkliavą šioje miesto dalyje. Du iš jų stovės prie Vytauto Didžiojo bažnyčios, kitas – Jonavos gatvėje.

„Suderinus su Kauno policija artimiausiu metu Senamiesčio zonoje bus pastatyti trys informaciniai stendai, skelbiantys apie šioje teritorijoje galiojančią rinkliavą už stovėjimą. Jeigu matysime, jog šios papildomos informacijos vairuotojams neužtenka, neatmetame galimybės pastatyti dar kelis stendus. Taip pat netolimoje ateityje planuojame panašius stendus pastatyti ir Klinikų zonoje“, - teigė VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorius Saulius Staškūnas.

Visos Senamiesčio teritorijoje esančios stovėjimo vietos yra priskirtos Mėlynajai zonai, kurioje mokestis už stovėjimą siekia 2 Lt už 1 val. Kai kuriose gatvelėse nėra techninių galimybių pastatyti mokėjimo automatus, tačiau jie bus įrengti prie visų įvažiavimų į Senamiesčio zoną. Kadangi visoje teritorijoje mokestis už stovėjimą yra vienodas, ties įvažiavimu į Senamiesčio zoną kvitą atsispausdinęs vairuotojas automobilį gali statyti bet kurioje vietoje.

Naujoji rinkliavos už stovėjimą tvarka Kauno mieste įsigaliojo kovo mėnesio pradžioje. Senamiesčio teritorijai buvo priskirtos šios gatvės: Prieplaukos krantinė, Muziejaus g., Santakos g., T. Daugirdo g. Jėzuitų sk., A. Jakšto, Papilio g., Pilies g., Raguvos g., V. Sladkevičiaus g., J. Naugardo g., Kurpių g., L. Zamenhofo., A. Mapu g., Palangos g., Vilniaus g.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją