„Kur dabar namo gyventojams bei negalią turintiems asmenims statyti automobilius?“, – laiške Rotušės a. 9a namo gyventojų vardu AlytusPlius.lt redakcijai rašė alytiškis.

Gyventojų teigimu, kelio ženklas „Sustoti draudžiama“ buvo pastatytas gruodžio 23 dieną. „Išvažiavus į darbą ryte, ženklo dar nebuvo, tačiau grįžus iš jo, jis jau buvo pastatytas. Kodėl gyventojai nebuvo informuoti apie šio ženklo pastatymą“, – laiške klausė alytiškis.

Pasak Janio Laurinaičio, Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo bei Saugaus eismo komisijos pirmininko, dėl minėto ženklo pastatymo kreipėsi bendrovės „Lesto“ atstovai. Kreipimesi buvo teigiama, kad sustatyti automobiliai trukdo praeiti pėstiesiems ir užtveria įvažiavimą į bendrovės teritoriją.

Saugaus eismo komisija lapkričio mėnesio pradžioje priėmė sprendimą, suderinus su Alytaus policija bendrovės „Lesto“ lėšomis leisti pastatyti sustoti draudžiantį ženklą su 10 metrų galiojimo zona.

„Apie tai gyventojai nebuvo informuoti, nes tai bendro naudojimo valstybei, o ne namo bendruomenei priklausanti teritorija“, – sakė J. Laurinaitis.

Nepaisant to, kad jau kurį laiką ženklas pastatytas, automobilius vairuotojai toje vietoje stato kaip statę.