D. Smithas buvo vadinamas „Top Gear“ laidos krikštatėviu, mat jis buvo atsakingas už šios programos sukūrimą ir debiutą „BBC Midlands“ eteryje 1977 m.

Iš pradžių tai buvo kartą per mėnesį rodoma pusvalandžio trukmės TV laida, o D. Smithas buvo vykdomasis prodiuseris. Teigiama, kad jam priklauso ir „Top Gear“ pavadinimo autorystė.

„Vieną dieną mano tėvas žiūrėjo iš savo biuro į automobilių stovėjimo aikštelę ir sugalvojo, kad BBC turi rodyti laidą apie automobilius, kurioje būtų rodoma apie tokius dalykus kaip automobilių saugumas ir jų testai. Jos pavadinimas turėjo būti „Top Gear“, – pasakojo D. Smitho sūnus Grahamas.

„Top Gear“ laida buvo sustabdyta 2001 m. ir paskui atnaujinta pakeitus jos formatą. Tuomet joje pasirodė naujų vedėjų trio – Jeremy Clarksonas, Richardas Hammondas bei Jamesas May.

D. Smithas mirė praėjus kelioms savaitėms po didžiausio skandalo „Top Gear“ laidos istorijoje, kai pagrindinis vedėjas J. Clarksonas neteko darbo po to, kai sumušė prodiuserį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)