Daugumoje šalių numatyti minimalūs žiemą naudojamų padangų protektoriaus gyliai, tačiau atlikus šį testą verta susimastyti ar tie reikalavimai nėra per švelnūs. Daugumoje Europos šalių užtenka iki 2 mm. protektoriaus gylio. „Nokian Tyres“ atstovų nuomone, tai yra per mažai. Patys suomiai svarsto galimybę sugriežtinti reikalavimus, kad protektorius būtų bent 5 mm gylio ir tą patį siūlo ir kitoms šalims. Tokie patys ar griežtesni reikalavimai yra ir kaimyninėje Švedijoje, Austrijoje ir keliose kitose Europos valstybėse. Šiuo metu Suomijoje užtenka 1,6 mm gylio protektoriaus.

Bandymų rezultatai

Atliekant bandymus, buvo siekiama nustatyti, kaip skiriasi vilkiko manevringumas, valdymas, įsibėgėjimas ir stabdymas naudojant padangas su minimaliu ir giliu protektoriumi. Testo metu buvo naudojami du vienodi vilkikai, kurių bendroji masė 43 t. Viename vilkike buvo sumontuotos „Nokian Hakkapeliitta Truck F“ ir „Truck E“ padangos, o puspriekabėje naujos visais metų laikais galimos naudoti padangos. Antrajame vilkike ir puspriekabėje buvo naudojamos padėvėtos visais metų laikais galimos naudoti padangos, kurių protektoriaus gylis buvo apie 5 mm.

Važiuojant 70 km/val. greičiu ir pradedant staigiai stabdyti, naudotų padangų stabdymo kelias buvo 30 proc. ilgesnis. Palyginimui suomiai pateikė tokius skaičius: kai vilkikas su naujomis padangomis sustoja, kitas vilkikas tuo metu dar važiuoja 35 km/val. greičiu. Vertinant įsibėgėjimą, taip pat nieko nenustebino, kad su naujomis padangomis važiavęs vilkikas atitrūko nuo kito bandymuose dalyvavusio vilkiko.

Atliekant manevringumo bandymus, naujos padangos daug geriau įveikė posūkius, ir vairuotojas galėjo tai daryt kontroliuodamas vilkiką, tuo metu antrasis vilkikas trasoje judėjo ne tik lėčiau, bet ir kovojo su slidinėjančiais priekiniais ratais ir puspriekabe.

Išvados

Sunku ir įsivaizduoti, kokie būtų rezultatai, jei suomiai būtų lygine naujas padangas ne su 5 mm gylio protektorių turinčiomis naudotomis padangomis, o su padangomis nusidėvėjusiomis iki 1,6 mm.

Atlikę bandymus suomiai konstatuoja, kad minimalus vilkiko padangų protektoriaus gylis turėtų būti 5 mm, o puspriekabėje reiktų montuoti padangas, kuriose būtų likę 3 mm protektoriaus. Taip pat reiktų pasistengt, kad bent jau vilkikas būtų su padangomis, kurių protektorius yra pakankamai gilus.