Automobilių gamintojams panašią grėsmę pradėjo kelti OBD-II duomenų jungtys, kurios JAV automobiliuose yra tapusios standartu nuo praėjusio amžiaus paskutinio dešimtmečio. Gerą finansavimą užsitikrinę startuoliai „Automatic“, „Vinli“ ar „Zubie“ pardavinėja USB raktus, kuriuos per šias jungtis galima prijungti prie automobilio elektronikos ir bevieliu ryšiu perduoti duomenis į išmanųjį telefoną ar kompiuterį – taip bet koks automobilis virsta prie interneto prijungtu automobiliu, rašo „Automotive News“.

Automobilių gamintojai retai mėgina susikibti su atsarginių dalių pardavėjais. Tačiau kalbant apie USB raktus, kurie kelia grėsmę automobilių gamintojų ryšio paslaugų kontrolei, kilo šioks toks pasipriešinimas.

Mercedes–Benz“ praėjusių metų pabaigoje Vokietijoje pradėjo bandymus su savo pačios prietaisu, kuris žinomas „Mercedes Connect Me“ pavadinimu. Šių metų pavasarį jis turi pasirodyti Vokietijos, Ispanijos ir Nyderlandų rinkose.

Jei viskas bus gerai, šis prietaisas bus pardavinėjamas ir likusiose Europos šalyse bei užjūryje, įskaitant ir Jungtines Valstijas.

„Mercedes-Benz“ prietaisėlis siūlo daugelį privalumų, kurie suviliojo „Automatic“, „Vinli“ ir „Zubie“ klientus, pavyzdžiui, galimybę nuotoliniu būdu patikrinti automobilio degalų kiekį, sekti kilometražą ar aptikti dingusį automobilį. Tai itin patrauklu turint senesnius automobilius, kuriuose dar nėra šiuolaikiniuose automobiliuose jau įdiegtų galimybių.

„Rinkoje jaučiama paklausa. Mes visi tai matome“, - per Detroito automobilių parodą „Automotive News“ sakė „Mercedes–Benz“ prijungtų automobilių krypties vadovas Christophas Hartungas.

Kitaip negu „Automatic“ ir „Vinli“ USB raktai, kurie kainuoja nuo 150 iki 200 dolerių, „Mercedes Connect Me“ neturi mobiliojo ryšio jungties, GPS ryšio ir jutiklių, kurie užfiksuotų judėjimą, taigi veikiausiai kainuos kur kas mažiau. Prie išmaniojo telefono jis jungiasi per „Bluetooth“ ryšį - tai šiek tiek sumažina pavojų, kad bus įsilaužta į automobilio sistemas.

„Į saugumą ir privatumą mes žiūrime labai, labai rimtai, - sakė Ch. Hartungas. – Taigi mūsų USB raktas yra patvirtintas „Mercedes“. Jis atitinka tuos pačius standartus, kaip ir visi kiti mūsų siūlomi produktai, ir žinome, kad ne visi USB raktai gali tuo pasigirti“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)