Nors Šv. Kalėdos švenčiamos kartą per metus, „Kauno hospiso namų“ direktorė Kristina Krasko sako, kad jie jas švenčia kiekvieną mėnesį, nes pildo paskutiniuosius žmonių norus. „Hospisas“ kartu su savanorių komandomis prižiūri savimi pasirūpinti nebegalinčius senyvo amžiaus žmones, turi ir gana jaunų, tačiau itin sunkiai nepagydomomis ligomis sergančių pacientų.

„Šiuo metu mirštančių yra ne tik nuo COVID-19, ir jiems dabar kaip niekada reikia pagalbos. Šia akcija norime atkreipti dėmesį į pagalbą žmonėms, sergantiems kitomis ligomis“, - sakė Aistė Antanaitytė – Matukaitė.

„Dynami:T Energy Racing“ komanda vykdydami socialines akcijas jau susidirbo su savo partneriais „Ignera“, o ši įmonė kalėdiniu laikotarpiu su savo tiekėjais sutarė nesikeisti mažomis dovanėlėmis, o energiją nukreipti į pagalbą sunkiai sergantiems žmonėms. Prie akcijos prisidėjo vieni didžiausių pasaulinių judėjimo komponentų koncernai „Schaeffler“ bei „Timken“.

Bendromis pastangomis „Kauno hospiso namams“ buvo nupirkta elektriniai vonios keltuvai, dideli higieninių priemonių bei vienkartinių sauskelnių ir paklodžių kiekiai. Apie planuojamą akciją „Ignerai“ pranešus savo socialiniame tinkle atsirado žmonių, kurie taip pat savo noru „Hospiso namams“ pirko ir savo pastangomis pristatė trūkstamus daiktus.

„Mūsų organizacijai yra itin svarbu vertybės – tvarumas, partnerystė, socialinis atsakingumas bei neabejingumas, būtent todėl stengiamės padėti kitoms organizacijoms, kurios šiuo įtemptu metu rūpinasi rizikos grupėmis, tarp jų ir senjorais. Džiaugiamės ir mūsų tiekėjais bei jų požiūriu, kurie vertina šias iniciatyvas ir mielai prie jų prisideda. Gera užkrėsti kitus gerumu ir skatinti tai daryti kuo dažniau. Juk šventės ateina tada, kai širdis yra kupina šilumos“, - sakė „Ignera Motion Solutions“ direktorius Mindaugas Isakas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)