Kaip praneša Lenkijos naujienų agentūra PAP, nors savaitgalį vyko nacionalinio saugumo eksperimentas "Savaitgalis be aukų", šalyje buvo užregistruotos 525 avarijos, kuriose 71 žmogus žuvo, o dar 650 nukentėjo. Be to, buvo sulaikyti net 2 794 išgėrę vairuotojai.

Kaip pažymėjo Lenkijos policijos vyriausiojo komendanto atstovas spaudai Mariuszas Sokolowskis (Mariušas Sokolovskis), vairuotojams buvo vis vien, kad keliuose budėjo 10 tūkst. kelių policininkų, o eismas iš oro buvo stebimas policijos sraigtasparniais.

“Lenkų vairuotojai įsivaizduoja esantys geri vairuotojai, tačiau taip nėra, nes kelių piratams greitis yra svarbesnis už sveiką protą”, – mano policininkas.

Jeigu Lenkijoje prie vairo sučiupto neblaivaus vairuotojo kraujyje nustatoma 0,2-0,5 promilės alkoholio, tai jam gresia vairuotojo pažymėjimo praradimas trejiems metams, 30 dienų arešto ir iki 5 tūkst. zlotų bauda.

Jeigu alkoholio kiekis viršija 0,5 promilės – tai stikliuko mėgėjas gali atsidurti už grotų dvejiems metams ir 10 metų prarasti teisę vairuoti.

Vis dėlto nepaisant baudų vasaros laikotarpiu Lenkijos keliuose vos ne kasdien sulaikoma iki pusės tūkstančio išgėrusių vairuotojų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją