Gamintojų gamose kiekvienais metais atsiranda nauji visureigiai – vieni skirti važiuoti tik lygiu keliu, kiti bando įprasminti kupė kėbulo linijas ant padidinto pravažumo važiuoklės.

Tačiau vairuotojai dėl tokių automobilių masiškai atsisako įprastų sedanų bei universalų. Jungtinėse Amerikos Valstijose viskas buvo kiek kitaip. Pikapai yra turbūt JAV autoparko vizitinė kortelė. Gal dar australai galėtų pasivaržyti su amerikiečiais, siekdami išsiaiškinti, kas labiau myli tokio tipo automobilius.

Bet JAV automobilių pramonės istoriją sudaro ne tik neįtikėtinomis kėbulo linijomis papuoštos klasikinės baržos – už Atlanto buvo gaminama tokių automobilių, kokie mums, europiečiams, kartais gali pasirodyti tiesiog beprasmiai.

Vienas tokių pavyzdžių – transporto prekybos platformoje Autoplius.lt parduodamas „Dodge Ramcharger“. Turbūt didelė dalis šalies vairuotojų pamatę tokį automobilį šalia savęs tik nusišypsotų ir retoriškai pagalvotų, kokia tokio visureigio prasmė. Tačiau tuo šis laukinis visureigis ir žavi – iš minios jis išsiskiria ne prasčiau nei dešimtis kartų brangesni riboto leidimo „Ferrari“ ar „Lamborghini“ superautomobiliai.

Už beveik 10 tūkst. eurų sumą parduodamas visureigis po variklio gaubtu turi 5,2 litro V8 benzininį motorą su maždaug 200 AG. Ir nors tokio automobilio dinaminės galimybės kelyje gerokai atsilieka nuo apetito degalams, visgi „Ramcharger“ su nuolatine visų varančiųjų ratų pavara bei kone pusmetrio prošvaisa gali pasiūlyti neįtikėtiną pravažumą bekelėje.

Kita puiki ekstravagantiškojo džipo savybė – komfortiškas salonas. Plačiame kėbule patogiai tilps net stambaus sudėjimo vairuotojas, tačiau JAV rinkoje šie modeliai vertinami, kaip ne tik pajėgūs bekelėje, bet ir minkšti kelyje automobiliai.

Negana to, šis pagrįstai keistu vadinamas visureigis gali teikti ne tik gerą išskirtinumo pojūtį, bet ir finansinę naudą. Tokio tipo gerai išlaikyti automobiliai rinkoje sutinkami vis rečiau, o gerai išlaikyti modeliai brangs.

Ieškantys nebūtinai greito, tačiau iš minios išsiskiriančio automobilio su amerikietišku V8 rokenrolo muzikiniu takeliu turėtų pasižvalgyti į tokius egzotiškus, iš JAV atgabentus visureigius. Tai – savotiškas Lietuvos autoparko vienaragis, galintis praskaidrinti nuotaiką tikriems klasikos ir nuotykių ieškotojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)