Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai nustatė, kad pirmadienį UAB „Kauno vandenys“ avarinės tarnybos darbų vadovas L.G., pradėdamas vandentiekio avarijos likvidavimo darbus, neužtikrino darbo vietoje saugaus eismo, laiku nesiėmė priemonių, kad būtų uždraustas ar apribotas eismas Žemaičių gatve, todėl pažeidė Kelių eismo taisyklių 248 punktą (Pareigūnai (asmenys), atsakingi už kelių, kelio statinių priežiūrą ir įrangą, privalo juos prižiūrėti taip, kad jų būklė atitiktų nustatytuosius eismo saugumo reikalavimus) ir 249 punktą (Asmenys, organizuojantys darbus kelyje, turi užtikrinti, kad darbo vietos kelyje (gatvėje) ar šalia kelio (gatvės) būtų aptvertos ir pažymėtos reikiamais kelio ženklais, atitvarais ir nukreipiamaisiais įtaisais, o tamsiuoju paros metu ar esant blogam matomumui – ir šviesomis. Taisomuose kelių (gatvių) ruožuose dirbantys asmenys nustatytaisiais atvejais ir tvarka gali reguliuoti eismą).

UAB „Kauno vandenys“ avarinės tarnybos darbų vadovui L.G. buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1602 straipsnio 3 d. „Darbų gatvėse vykdymo, techninių eismo reguliavimo priemonių įrengimo ir priežiūros bei kitų eismo saugumo reikalavimų pažeidimas“.

Bendrovės „Kauno vandenys“ direktorius Vilius Burokas užtikrino, jog iš požeminės trasos tekėjęs vanduo buvo užsuktas pirmadienį anksti ryte, apie 7 val. Iškart po to, apie 7.30 val., visą nuokalnę smėlio ir druskos mišiniu pabarstė su „Kauno vandenimis“ sutartį turinčios bendrovės „Kelių remonto grupė“ barstytuvas.

Tačiau po pietų miesto policiją pasiekė pranešimai apie minėtoje nuokalnėje susidariusią sudėtingą eismo situaciją.

„Gali būti, kad važiuojantys automobiliai išnešiojo ant gatvės išbarstytą mišinį ir po pietų kai kurios nuokalnės atkarpos tapo labai slidžiomis. Vandentiekio tinklų avarijos padarinius likvidavusi bendrovė „Kauno vandenys“ laiku nepastebėjo pasikeitusių eismo sąlygų, dėl ko buvo pavėluoti priimti būtinus sprendimus dėl eismo saugumo užtikrinimo“, - teigė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

„Likviduodami avariją, neįvertinome antroje dienos pusėje pasikeitusių sąlygų. Norėčiau visų vairuotojų atsiprašyti už sukeltus nepatogumus“, - teigė bendrovės „Kauno vandenys“ direktorius V. Burokas.

Bendrovė „Kauno vandenys“ kartu su draudimo kompanijomis ketina spręsti vairuotojų patirtos žalos atlyginimo klausimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją