Filme parodomas naujosios pavarų dėžės „I-Shift Dual Clutch“, pagamintos pagal sportiniuose automobiliuose naudojamą technologiją, išskirtinis bandymas. „Volvo FH“ stoja į dvikovą su „Koenigsegg One:1“ – pirmuoju pasaulyje megaautomobiliu, turinčiu tiek arklio galių, kiek pats sveria kilogramų (1 360). Kad ir „Volvo FH“ turėtų galimybę laimėti, jėgos buvo šiek tiek išlygintos – tai reiškia, kad sunkvežimiui reikės apvažiuoti vieną ratą, o „Koenigsegg“ – du.

„Lenktynių tikslas yra atlikti pavarų dėžės „I-Shift Dual Clutch“ bandymą. Ji turi dvigubą sankabą – tai yra unikalus sprendimas sunkiasvorių transporto priemonių rinkoje. Tačiau panaši technologija jau nuo seniau yra naudojama sportiniuose automobiliuose. Todėl šis iššūkis puikiai atitinka esmę“, – sako žurnalistams rengiamų „Volvo Trucks“ bandomųjų važiavimų direktorius Jeffas Birdas.

Vienas iš važiavimo ypatybių panašumų tarp „Volvo FH“ sunkvežimio su „I-Shift Dual Clutch“ ir sportinių automobilių yra sklandus pavarų perjungimas. Tai turėtų atsiskleisti dėl kalvotos vietovės ir sudėtingų posūkių gerai žinomoje lenktynių trasoje „Knutstorp“, esančioje pietinėje Švedijos dalyje.

„Gali atrodyti, kad tai nėra sunkiasvoriui sunkvežimiui būdinga aplinka, tačiau tiesa yra ta, kad dėl dvigubos sankabos „I-Shift Dual Clutch“ yra naudingiausia tada, kai reikia dažnai perjungti pavaras. Pavarų dėžėje sklandžiai perjungiamos pavaros neįtikėtinai pagerina važiavimo ypatybes“, – sako Jeffas Birdas.

Prie „Volvo FH“ vairo sėdi patyręs ir įžymus lenktynininkas Tiffas Needellas. Jis anksčiau niekada nelenktyniavo sunkvežimiu, tačiau pripažino, kad sunkvežimio charakteristikos padarė jam įspūdį.

Kaip baigėsi lenktynės tarp sunkvežimio ir superautomobilio, galite žiūrėti žemiau esančiame video:

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)