Nepabūgę savaip interpretuoti klasikos, inžinieriai praėjusią savaitę Tokijuje pristatė savo darbo rezultatą.

1967 metais pradėtas vadinti pirmuoju „Japonijos sportiniu automobiliu“, dabar šis automobilis 100 proc. varomas saulės energija ir elektra. 1967 metais juostoje „You Only Live Twice“ („Gyveni tik du kartus“) šis automobilis buvo ištikimas slaptojo agento sąjungininkas, o dabar inžinieriai jį vadina „Crazy Car Project“.

Originaliojo automobilio, anuomet laikyto didžiausiu Japonijos automobilių pramonės pasiekimu, tebuvo pagaminta viso labo 337 kopijos, o jį kūrė „Toyota“ ir „Yamaha“ tandemas.

Užpakalinio vaizdo veidrodėliai pagaminti taip, jog suteiktų vairuotojui galimybę pasinaudoti visais įmanomais moderniausių technologijų privalumais. Išsaugotas vintažinis prietaisų skydelis – čia nerasite nereikalingų ekranėlių ir navigacijos sistemų, viskas modernu, saikinga ir stilinga.

Automobilyje įdiegtos trys kameros, nukreiptos į automobilio galą – vairuotojas gali kokybiškai matyti viską, kas darosi už automobilio.
Tačiau šis aplinką tausojantis automobilis turi ir nemenką trūkumą. Automobilis varomas tik saulės energija, todėl prireiks beveik dviejų savaičių, kol saulės baterijos visiškai pasikraus.

Automobilį patobulinę inžinieriai įsivaizduoja, jog ateis ta diena, kai šis automobilis bus nesustabdomas ir galės keliais važinėtis be būtinybės pakrauti baterijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją