Ekonomiškiausiu sunkvežimiu buvo pripažintas „MAN TGX EfficientLine“ serijos vilkikas. MAN atstovams Lietuvoje įmonei „Adampolis“ įteiktas „Lietuvos transporto lyderių“ apdovanojimas – „Metų ekonomiškiausias sunkvežimis 2012“.

Teigiama, kad naujieji „MAN TGX EfficientLine“ serijos vilkikai per 4 metus sunaudoja 18 000 litrų mažiau nei konkurentai. Pinigine išraiška per šį laikotarpį sutaupoma apie 20 000 eurų. Pasak „Adampolio“ atstovo, išlaidos kurui sudaro automobilio eksploatacijos sąnaudų „liūto dalį“ – apie 30 proc. Palyginti su standartiniais vilkikais, „MAN EfficientLine“ krovininiai automobiliai sunaudoja trimis litrais mažiau kuro 100 kilometrų. „Įsivaizduokite, jei logistikos įmonė turi ne vieną, o šimtus vilkikų – tai reiškia, kad per metus ji gali sutaupyti milijonus“, - sakė „Adampolis“ rinkodaros vadovas Morkus Matkevičius.

Pasak jo, naujos serijos „TGX EfficientLine“ vilkikų pardavimai Vakarų Europoje per pastaruosius metus išaugo kelis kartus. Tai įrodo, kad Vakarų Europos transporto įmonės galvoja apie veiklos efektyvumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)