Tradicija tampantis „Eoltas Car Show“, kuriame laukia modifikuotų automobilių paroda, pneumatines pakabas turinčių automobilių varžybos, galimybė išrinkti geriausią interjerą turintį modelį ir dar daug visko, automobilių traukos varžybų dalyvius vilioja geriausio variklio skyriaus rungtimi. Ir stebėtis čia nereikia.

„Greičiausiai nebus taip, kad pakėlę „dragui“ naudojamo automobilio kapotą pamatysime idealią švarą ir nei vieno laidelio. Ne. Tačiau čia po kapotais slepiasi neįtikėtinos istorijos, kaip net nedidelio darbinio tūrio automobiliai gali atlaikyti šimtus arklio galių, demonstruoti įspūdingus laikus trasoje. Čia po kapotais slepiasi gabių lietuvių inžinerijos žinios, kartais eksperimentai, galintys nustebinti ir visko mačiusį pasaulį“, – pasakoja Tomas Stadalius, vienas iš Lietuvos automobilių „drago“ čempionato organizatorių.

Automobilių dragas

Smalsuoliams tikrai bus į ką pasižiūrėti ir ko paklausyti, o vienas pajėgausiu Lietuvos „drago“ automobilių – Giedriaus Jurevičiaus „Fiat Topolino Altered“ – nustebins ir visko mačiusius. Į kurią vietą šiame automobilyje bežiūrėsi, visur pamatysi sprendimus, leidžiančius važiuoti labai greitai ir atlaikyti daugiau nei 1000 AG.

„Eoltas Car Show“ žiūrovų laukia ir daugiau įdomybių. Pavyzdžiui, drauge su „Febi“ bus renkama geriausia automobilių garso sistema, o kartu su „Liqui Moly“ žinovais bus patikrintos automobilių išmetimo sistemos ir ieškoma tų, kuriuos kaimynai grįžtančius namo girdi dar nuo kito miesto galo.

Dėmesio sulauks ir pasipuošę automobilio išorę – renginio organizatoriai drauge su „Lemförder“ ieškos gražiausio išorės „tiuningo“. Galiausiai – bus išrinktas ir geriausias renginio automobilis. Visų nugalėtojų be gausybės partnerių dovanų laukia ir piniginiai prizai.

Renginio žiūrovai veiklos tikrai nepristigs. Savo įgūdžius jie galės patobulinti sėdę prie simuliatorių vairo, taip pat – pasigrožėti radijo bangomis valdomų modelių varžybomis. Organizatoriai kviečia užsukti ir į specialų virtualios realybės furgoną arba įamžinti savo įspūdžius bei nuotaiką pasinaudojus 360 laipsnių besisukančia kamera. Mažiausių renginio dalyvių laukia unikali galimybė paišyti ant specialiai tam parengtų automobilių.

„Eoltas Car Show“ laukia rugsėjo 2-ąją, šeštadienį, Kaune, greta „Žalgirio arenos“ esančioje Nemuno saloje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją