Prieš pusantrų metų pirmą kartą perdarytą automobilį pas vagis aptikę kriminalistai šiemet vėl iš nusikaltėlių konfiskavo auksarankių patobulintų ir vagystėms pritaikytų transporto priemonių. Kriminalinės policijos biuro viršininkas Algirdas Matonis LŽ patvirtino, kad tokių automobilių sulaikyta sausio pradžioje.

„Tai apysenės gamyklinės „Audi“ mašinos, varomos visais ratais, turinčios 4,2 litro darbo tūrio variklius, tikriausiai S8 modifikacijos. Žodžiu, galingos, bet į akis nekrintančios transporto priemonės nusikaltimams vykdyti. Šie automobiliai dažniausiai būdavo pritaikomi dideliu greičiu lanksčia vilktimi tempti pavogtas mašinas. Stacionarūs matuokliai yra užfiksavę, kaip vienas tokių „bolidų“ 227 kilometrų per valandą greičiu paskui save vilko kitą automobilį“, - teigė Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininkas.

Atidžiau apžiūrėję šiuos automobilius kriminalistai įsitikino, kad vien galios ir greičio vagiliams neužteko. Jie savo automobilius dar labiau patobulino - salone sumontavo užpakalinių šviesų išjungimo mygtukus, kad būtų paprasčiau pasišalinti iš nusikaltimo vietos, o už variklio antvožo grotelių pritvirtino privilegijų keliuose suteikiančius raudonos ir mėlynos spalvos švyturėlius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją