Žinoma, pagrindinė jų priedermė talkinti sportininkams ir padaryti viską, kad ekipos bolidas veiktų tarsi laikrodis, be priekaištų.

Tačiau „Aurum 1006 km lenktynėse“ dalyvaujančių komandų mechanikams jau daugelį metų suteikiama galimybė įrodyti, kad jie ne tik labai mikliai sukasi komandų garažuose, bet ir yra nepriekaištingai pasirengę fiziškai. Tą jie gali įrodyti kasmet varžydamiesi 1006 metrų bėgime.

Varžybų organizatoriaus Dariaus Jonušio idėja mechanikus nors trumpam paversti pagrindinėmis lenktynių festivalio žvaigždėmis tapo gražia tradicija – kasmet prieš lenktynių kvalifikaciją mechanikai išmėgina jėgas bėgimo varžybose.

Mechanikų varžybos

O šiemet bėgusiems mechanikams plojo kur kas didesnė auditorija, nes tuo metu pačioje karščiausioje lenktynių erdvėje kaip tik galimybę viską pamatyti savo akimis turėjo didelis būrys azartiškiausių žiūrovų.

Startą bėgikams davė buvusi profesionali krepšininkė Dalia Belickaitė, kuri jau ne pirmus metus yra renginį transliuojančios TV komandos narė: azartišką bėgimą galima buvo stebėti gyvai internetu, o nugalėtojas iškart pateko į žurnalistų apsuptį...

Ypač atkakli kova vyko dėl antros ir trečios vietos: trečias finišavo Marius Jakštys iš „Nebankrutuok.lt-Club Exit by RD Signs“ komandos, o jį akimirka aplenkė Emilis Anisimovas („Audosta by KTK Racing“).

Pergalę antrus metus iš eilės iškovojo nuo pat pirmųjų distancijos metrų pirmavęs Dominykas Steponavičius.

„LG OLED LKU by Porsche Club Lithuania“ narys prisipažino, kad taktika „spausti“ nuo pirmųjų metrų pasiteisino su kaupu – iškovota ne tik pergalė, bet ir laimėtas 100 porcijų „Aurum“ ledų prizas bei visų žiūrovų simpatijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją