Socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Reidas Vilniuje | Trikojis Vilniuje“ pasidalintas vaizdo įrašas sukėlė daug diskusijų. Vairuotojai negalėjo atsistebėti „Wolt“ kurjerio veiksmais.

Internautai svarstė, kad vidury dviejų judriausių sostinės gatvių sankirtos automobilį palikęs vairuotojas, veikiausiai, taip siekė sutaupyti laiko.

Vaizdo įraše matyti, kad automobilį vidury gatvės palikęs „Wolt“ kurjeris bėga į šalia esantį „Hesburger“ restoraną. Vis dėlto, įsukimas į jį yra ne iš Ukmergės, o iš Geležinio Vilko gatvės, tad pasirinkęs netinkamą išvažiavimą, vėliau, vairuotojas nusprendė suktis iš padėtis taip, kad nereikėtų apsisukti.

Tokioje situacijoje, norint apsisukti, reikėtų važiuoti iki Ozo gatvės, užkilti ant ten esančio viaduko ir vėl nusileisti į Ukmergės gatvę, o tuomet vėl grįžti iki Edukologijos žiedo ir pasirikti tinkamą išsukimą Geležinio Vilko gatvės link, tik šios gatvės nepasiekus tektų pasukti į kairę.

Vairavimo instruktorius Artūras Pakėnas stebėjosi tokiais vairuotojo veiksmais ir teigė, kad tokio elgesio jokiais būdais negalima toleruoti.

„Niekaip negalime nei pateisinti, nei toleruoti tokio elgesio. Jei žmogus nemoka elgtis visuomenėje, nepaiso nustatytos tvarkos ir kelia pavojų kitiems, jo vieta ne prie automobilio vairo. Už tokį elgesį reikėtų griežtai atimti vairuotojo pažymėjimą, jei šis žmogus apskritai jį turi. Nesuprantu, kur link judame, nes pažiūrėjus į tokį elgesį, panašu, kad grįžtame į laukinius 90-uosius“, – kritikos negailėjo saugaus eismo ekspertas.

A. Pakėnas pabrėžė, kad ši vieta, kurioje užfiksuotas vairuotojas pliko automobilį, apskritai yra viena pavojingesnių vietų mieste, mat čia susijungia dviejų, itin judrių gatvių srautai. Negana to, vairavimo instruktorius atkreipė dėmesį, kad važiuojantys Ukmergės gatve šioje vietoje privalo duoti kelią vairuotojams iš Geležinio Vilko gatvės, o skiriamosios juostos pabaigoje paliktas „Wolt“ darbuotojo automobilis visiškai užstoja matomumą ir kelia pavojų tiek važiuojantiems pagrindiniu keliu, tiek išvažiuojantiems iš šalutinio.

„Galų gale, juk jį patį gali nutrenkti, šiose gatvėse ypač intensyvus eismas. Taip tikrai negalima daryti ir negalima to toleruoti. Suprantu, jei tai būtų greitosios medicinos pagalbos automobilis, iš kurio išlipęs medikas skubėtų greičiau suteikti pagalbą nukentėjusiam, kad nebūtų prarastas svarbus laikas, kol automobilio vairuotojas apsisuks ir privažiuos prie nelaimės vietos. Tokiu atveju pasveikinčiau tokį elgesį, tačiau taip daryti dėl to, kad sumuštinį greičiau paimti. Na atsiprašau... Tai yra nepateisinama. Yra galimybė privažiuoti iki to restorano, o jei nemoki, nesugebi – nedirbk to darbo“, – akcentavo A. Pakėnas.

Lietuvos kelių policijos tarnybos atstovai, paklausti, kokia atsakomybė vairuotojų laukia už tokį elgesį, teigė, kad neišsiaiškinus visų aplinkybių, negali tiksliai įvertinti, kokia atsakomybė grėstų konkrečiu atveju.

„Negalima tiksliai priskirti padarytų pažeidimų konkrečiam asmeniui, todėl Lietuvos policija rekomenduoja Kelių eismo taisyklėms galimai padarytą nusižengimą užfiksavusiam asmeniui pateikti pranešimą policijai užpildžius epolicija.lt pateiktą internetinę formą. Tai bus oficialus pareiškimas ir geriausias būdas prisidėti prie eismo saugumo šalyje. Sprendimą dėl atsakomybės šiuo nufilmuotu atveju priimtų ir teisės aktuose nustatytą nuobaudą parinktų konkretų pažeidimą ištyręs ir bylą išnagrinėjęs Lietuvos policijos pareigūnas“, – nurodė LKPT Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Jorūnė Liutkienė.

Ji taip pat nurodė, kad nagrinėjant situaciją, galimai būtų išskirti šie pažeidimai: neleistinas pėsčiųjų judėjimas per važiuojamąją kelio dalį, sukelta pavojinga situacija, sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama sustoti ir stovėti arba vienas iš jų.

„Wolt“ operacijų vadovas Julius Kalvaitis taip pat teigė, kad tokio elgesio nepalaiko, mat kurjeriams nuolat primenama, kaip gera elgtis dirbant savo darbą.

„Vaizdo įraše matome tikrai netinkamą ir netoleruotiną kurjerio elgesį. Drauge noriu atkreipti dėmesį, kad kurjeriai yra ne mūsų darbuotojai, o partneriai, kuriems suteikiame galimybę naudotis mūsų platforma, todėl nerenkame informacijos apie transporto priemones, kuriomis jie naudojasi. Visus partnerius nuolat ir primygtinai raginame laikytis atsakingos vairavimo kultūros bei paisyti kelių eismo taisyklių. Jei matote pažeidimą, kviečiame apie tai informuoti policiją, o „Wolt“ visapusiškai bendradarbiaus, kad padėtų kuo skubiau išnagrinėti įvykį ir būtų priimtas teisingiausias sprendimas“, ‒ sako „Wolt“ operacijų vadovas Julius Kalvaitis.

J. Kalvaitis taip pat pabrėžė, kad „Wolt“ platformoje šiuo metu „Hesburger“ restoranų nėra, tad tikėtina, kad vaizdo įraše užfiksuotas asmuo galimai pristato kitos platformos užsakymą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)