Kaip nurodo specialistai, nuo padangų priklauso saugumas – kuo padangos labiau nusidėvėjusios, tuo prastesnės yra ir jų savybės. Esant nepakankamam protektoriaus likučiui, išilginiai grioveliai gali nebespėti sklaidyti vandens važiuojant per balas, todėl dėl susidariusio akvaplaningo padangos praranda sukibimą su keliu. Todėl padangų protektoriaus gylio matavimas yra vienas iš pagrindinių būdų nustatyti, ar padangos vis dar tinkamos tolimesniam naudojimui. Specialistai rekomenduoja vairuotojams nelaukti ir patiems pasirūpinti tuo iš anksto – keisti padangas, kai protektoriaus likutis yra bent milimetru didesnis už minimalią ribą. Taip bus užsitikrinamas optimalus automobilio valdymas bei saugumas.

Policijos pareigūnai primena, kad lengvųjų automobilių padangų protektoriaus gylis nuo lapkričio 10 d. iki balandžio 1 d. turi būti ne mažesnis nei 3,0 mm. Nuo lapkričio 10 d. iki kovo 31 d. draudžiama eksploatuoti automobilius, kurių didžiausioji leidžiamoji masė ne didesnė kaip 3,5 t, su vasarinėmis padangomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją