Vaizdo įraše – sekmadienio, rugpjūčio 2-osios, vakaro eismas Vilniaus Gerosios Vilties žiedinėje sankryžoje. Čia matyti, kaip tinkamo tarpo įsiliejimui į eismą laukiantys vairuotojai bando įvažiuoti į žiedą.

Panašu, kad radęs tinkamą progą į žiedinę sankryžą staigiau spustelėjęs akceleratorių įšoka „Volkswagen Caddy“ vairuotojas. Tačiau po akimirkos prie jo automobilio galo prišoka BMW E60 vairuotojas. Pastarasis, kaip pasakojo situacijos liudininkas, „Delfi“ atsiuntęs vaizdo įrašą, grėsmingai prisispaudė ir mygė garso signalą, taip išreikšdamas nepasitenkinimą.

Tačiau to, panašu, BMW vairuotojui neužteko. Pamėginęs „Caddy“ apvažiuoti per dešinėje esančią eismo juostą, BMW vairuotojas pamėgino rikiuotis per ištisinę liniją. Visgi pamatęs, kad ten jau yra kitas automobilis, įpykęs vairuotojas nesutriko: „Volkswagen Caddy“ vairuotoją aplenkė per eismui neskirtą, dryžiais pažymėtą žiedinės sankryžos dalį, ir tuoj pat kirto per stabdžius.

Tokio elgesio neužteko, mat BMW vairuotojas tuojau įsijungė avarinius žibintus ir visiškai sustabdė eismą žiedinėje sankryžoje, nė kiek nekreipdamas dėmesio į esančius aplink.

Kaip „Delfi“ pasakojo įvykio liudininkas, nuvažiuodamas jis matė, kad E60 vairuotojas išlipęs iš savo automobilio nusprendė nueiti ir paauklėti „Caddy“ vairuotoją. Pasak vaizdo įrašu pasidalinusio vyro, kuo baigėsi situacija, jis nebestebėjo, tačiau visą medžiagą perdavė ir e-policija.lt pranešimus stebintiems pareigūnams.

Apie vairavimą galės pamiršti

Kaip „Delfi“ pasakojo Rytis Vosylius, Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyriausiasis tyrėjas, BMW vairuotojo elgesys kelyje gali būti įvertintas kaip chuliganiškas vairavimas. Tokiu atveju jam grėstų 450-550 eurų bauda, o apie teisę vairuoti jis galėtų pamiršti 1-2 metams.

Tiesa, pasak R. Vosyliaus, tyrimą pradėję pareigūnai turės įvertinti ir „Volkswagen Caddy“ vairuotojo veiksmus. Tačiau kol kas, neatlikus tyrimo, sudėtinga įvertinti, ar „Volkswagen“ vairuotojas privertė kitą eismo dalyvį staigiai stabdyti, ar BMW vairuotojas pamatęs kliūtį nemažino greičio ir pavojingą situaciją imitavo, mat klausimų pareigūnams, stebėjusiems filmuotą medžiagą, kelia BMW vairuotojo greičio žiede pasirinkimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (713)