Mieste – dar daugiau greičio matuoklių

Vilniaus miesto savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas teigė, kad kad pirmieji 3 iš 16 naujų matuoklių jau yra perduoti eksploatavimui ir pradėjo fiksuoti pažeidimus, už kuriuos vairuotojai sulauks ir atsakomybės.

„Tai matuokliai S. Batoro g. ties Rudens g., Oslo g. ties Laisvės pr. ir Minsko pl. ties Gurių g. Kiti matuokliai yra paskutinėje testavimo stadijoje ir eksploatavimui turėtų būti perduoti per artimiausias keletą savaičių. Tik T. Narbuto g. ties Sėlių g. įrengtas matuoklis bus visiškai įjungtas vėliau nei kiti, nes jo eksploatuoti kol kas nėra galimybių dėl vykstančių su dviračių ir pėsčiųjų tako įrengimu susijusių darbų“, – aiškino G. Grubinskas.

Savivaldybės atstovas taip pat informavo, kad šiuo metu yra paskelbtas viešasis vidutinio greičio matuoklių pirkimas. Šie matuokliai bus įrengti 4 stacionariose vietose, o dar vienas pažeidimus fiksuos skirtingose vietose.

„Šie matuokliai bus įrengti Geležinio Vilko gatvės atkarpoje nuo Vingio parko viaduko iki tunelio po Seimu abiem judėjimo kryptimis, Vakariniame aplinkkelyje ties Pilaitės prospektu ir T. Narbuto gatvėje link Sėlių gatvės. Dar vienas įrangos komplektas bus kilnojamas ir galės būti naudojamas įvairiose miesto vietose“, – sakė savivaldybės atstovas.

Senamiestį apraizgė kameromis

Nors kai kuriose senamiesčio vietose įrengti atitvarų kuoliukai pastaruoju metu buvo demontuoti, savivaldybės atstovai informavo, kad čia vairuotojai taip pat turėtų būti atidesni, mat čia netrukus pradės veikti kilpinio eismo kontrolės sistema.

„Ji pradės veikti užbaigus testavimo darbus. Šiuo metu savivaldybė laukia, kol institucijos suderins pažeidimo duomenų perdavimą, kad sistema galėtų pradėti veikti, o protokolai už vairuotojų daromus pažeidimus būtų išrašomi automatiškai“, – teigė G. Grubinskas.

Anot jo, tiksli kilpinio eismo kontrolės sistemos darbo pradžia nėra nustatyta, maty ji, kaip ir planuota, fiksuos kilpinio eismo pažeidimus, vidutinį greitį, važiavimo prieš eismą atvejus, taip pat galės tikrinti privalomojo civilinės atsakomybės draudimo ir techninės apžiūros dokumento galiojimą.

„Po prokuratūros rašto korekcijos atliktos Dominikonų–Vokiečių–Trakų gatvių sankryžoje, kur buvo panaikinta dalis stulpelių ir patraukti augalai, taip pat prasidėjus lauko kavinių sezonui tikrinama, ar kavinės skėčiais neužima didesnio ploto nei numatyta, peržiūrimos lauko kavinių schemos. Kitos korekcijos, jei tokių reikės, bus atliekamos derinant veiksmus su PAGD“, – komentavo G. Grubinskas.

Savivaldybės atstovas taip pat nurodė, kad dalis įrengtų atitvarų yra nulenkiami, taip sudarant galimybę pravažiuoti specialiosioms tarnyboms. Nors anksčiau tai nebuvo anonsuojama siekiant išvengti vairuotojų gudravimo, dabar, anot G. Grubinsko, svarstomas ir atskiras tokių atitvarų žymėjimas.

„Savivaldybė taip pat svarsto pažymėti numušamus ir nulenkiamus atitvarus, taip įnešant daugiau aiškumo specialiosioms tarnyboms. Ilgainiui eismą nukreipiančių kliūčių Senamiestyje liks vis mažiau, nes kilpinio eismo kontrolę vykdys jau pastatytos ir šiuo metu testuojamos kameros – liks tik tie stulpeliai, kurie padeda užtikrinti saugų pėsčiųjų ir dviratininkų eismą kitų transporto priemonių atžvilgiu“, – nurodė savivaldybės atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)