Dar pernai lapkritį Vilniaus savivaldybė paskelbė, kad už automobilių stovėjimą Žvėryno mikrorajone bus renkama rinkliava. Tą daryti nuspręsta dėl to, kad centrinėje miesto dalyje dirbantys vairuotojai savo automobiliais tiesiog užkišdavo ne tik daugumą stovėjimo vietų šiame mikrorajone, bet ir automobilius statydavo daugiabučių kiemuose.

Nuspręsta, kad visas Žvėrynas virs žaliąja stovėjimo zona, kur už valandą stovėjimo teks susimokėti 30 euro centų.

Visgi, panašu, kad kone metus galiojanti tvarka įtiko ne visiems, norintiems palikti automobilius šiame mikrorajone. DELFI skaitytojai pasidalijo nuotrauka, kurioje – S. Moniuškos ir Birutės gatvių sankirtoje Žvėryne palikti keturi automobiliai.

Neįprasta detalė – visi keturi automobiliai be valstybinio ženklo numerių. Nuotraukoje matyti ir ženklas, informuojantis, kad čia – mokamo stovėjimo zona.

„Bet nėra numerių, nėra ir ką nubausti, nėra iš ko rinkliavą susirinkti“, – sakė redakcijai parašęs skaitytojas.

Automobiliai be valstybinių numerių

Perduoda policijai

Rinkliavą už automobilių stovėjimą Vilniaus mieste renka savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“. Pastarosios atstovai, paklausti, kiek dažnai tenka spręsti rūpesčius dėl automobilių, paliktų mokamose stovėjimo vietose be valstybinio ženklo numerių, tikino, kad tokie atvejai gana reti.

„Tokios situacijos pasitaiko labai retai. Ir informacija apie visus tokius atvejus fiksuojama ir perduodama policijai“, – sakė Miglė Bielinytė, „Susisiekimo paslaugų“ komunikacijos vadovė.

Baudžia tik pažeidusius KET

Tą patį DELFI patvirtino ir Paulius Radvilavičius, Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistas. Anot jo, įvairiausių atvejų gausybėje pasitaiko vos vienas ar du atvejai, kai pranešama apie stovėjimo vietose stovinčius be valstybinio ženklo numerių paliktus autombilius. Ir toli gražu ne visi šie atvejai, anot P. Radvilavičiaus, yra susiję su noru išvengti rinkliavos už stovėjimą.

„Policija veiksmų gali imtis tik tuomet, kai pažeidžiamos Kelių eismo taisyklės. Neleistinai pastatyti automobiliai policijos pareigūnų iniciatyva nuvežami tik tais atvejais, kai jie trukdo eismui. O užtikrinti, kad būtų surenkama rinkliava už automobilių statymą, privalo savivaldybių įmonių pareigūnai. Policija čia gali padėti sąlyginai nedaug“, – akcentavo P. Radvilavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (294)