Vilniaus miesto savivaldybės įmonės JUDU atstovė Greta Vasiliauskaitė teigė, kad tai – e. kontrolės automobilis, kurio pagrindinė funkcija bus automatizuota vietinės rinkliavos mokėjimo kontrolė.

„Automatizuota kontrolė įvedama kaip papildoma priemonė užtikrinti efektyvesnę mokamų automobilių stovėjimo vietų kontrolę Vilniuje. Pėstieji kontrolieriai ir toliau patruliuos gatvėse vykdydami jiems pavestas funkcijas“, – teigė G. Vasiliauskaitė.

Pasiteiravus, kaip bus fiksuojami pažeidimai, JUDU atstovė nurodė, kad automobilis su ant stogo įrengtomis kameromis važiuos Vilniaus miesto gatvėmis ir aikštelėmis, skenuodamas rinkliavos zonose stovinčių automobilių valstybinius numerius ir tikrins ar už automobilio stovėjimą yra sumokėtas nustatytas vietinės rinkliavos mokestis.

A. Vasiliauskaitė teigė, kad tikslią datą, kad automobilis pradės darbą, numatyti sunku dėl vykstančio spendimų priėmimo proceso, vis dėlto, ji neslepia, kad šį automobilį sostinės gyventojai galės išvysti dar šiemet.

„Pirminiame plane automobilį numatyta išleisti į gatves dar šių metų rudenį – žiemos pradžioje“, – nurodė G. Vasiliauskaitė.

Anot JUDU atstovės, kol kas numatyta, kad sostinės gatvėse dirbs vienas toks automobilis. Ji taip pat nurodė, kad tam, jog e. automobilis atliktų savo funkciją, buvo reikalinga programinė įranga, kuri buvo pagaminta pagal savivaldybės užsakymą. Jos kaina siekia apie 200 tūkst. eurų.

Portalas tv3.lt pranešė, kad toks automobilis taip pat jau pastebėtas ir Kauno gatvėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)