Kelia rimtą pavojų saugumui

Vietiniai gyventojai su „Delfi“ pasidalino, kad viskas prasidėjo maždaug rugpjūčio 24 dieną, kada pakankamai judriame kelyje vairuotojai pastebėjo išmėtytas jau rūdyti pradėjusias vinis. Pradžioje gyventojai manė, kad galbūt taip nutiko netyčia – vinys pabiro iš pravažiuojančio transporto. Tačiau netrukus vairuotojai pastebėjo, kad išvalytose vietose vinys vėl atsiranda, kol galiausiai jos buvo išmėtytos ne tik kelyje Širvintos–Maišiagala, tačiau ir magistraliniame kelyje, kuriame vairuotojai nuolat zuja didesniu greičiu.

„Turite įspėti žmones, kas vyksta prie Širvintų. Čia jau kelias dienas veikia neadekvatus žmogus, kuris ant kelio mėto vinis ir taip kelia visiems pavojų. Tos vinys irgi nėra tokios, kokias esame įpratę matyti, jos storesnės, sunku paaiškinti, kur tokios naudojamos“, – rašė skaitytojas Vaidas.

Vinys kelyje

Nuostolius skaičiuoja ir įmonės

Apie tai, kad minėtuose keliuose nuolat barstomos vinys, pranešė ir daugiau vairuotojų bei vietinių gyventojų. Gyventojai dalijosi, kad žmonės kasdien skaičiuoja nuostolius, o nukentėjusiųjų sąraše – ne tik fiziniai asmenys, tačiau ir įmonės.

Vietiniai taip pat teigė, kad apie šį atvejį, jau ne kartą pranešta policijai. Tiesa, anot jų, pareigūnai dar nesiėmė jokių konkrečių veiksmų, kad tokia veikla būtų sustabdyta. „Delfi“ šaltiniai teigė, kad neapsikentę vietiniai patys ėmė aiškintis, kas užsiima tokia veikla ir jau netrukus pareigūnams perdavė vardą ir pavardę įtariamojo asmens. Vis dėlto, nė vienas žmogus iki šiol dėl šio atvejo nebuvo nei nubaustas, nei sulaikytas.

Šaltiniai taip pat patvirtino, kad ant kelių mėtomos vinys iš tiesų yra ne eilinės, o skirtos arklių pasagoms kaustyti.

Vinys kelyje

Apie pavojų įspėjo ir merė

Tiesa, apie tai, kad keliuose vairuotojams pavojų kelia vinys, pranešė ir Širvintų merė Živilė Pinskuvienė.

„Nukentėjusių – ne vienas. Pati asmeniškai patyriau. Asmuo policijai žinomas, pareiškimai parašyti, bet trečia diena incidentai tęsiasi. Vairuotojai – būkite atsargūs! Vienas po kito pranešimai – vinys ant kelio, pradurtos padangos. Jau kelios dienos, kai pavojingos situacijos kartojosi senajame kelyje Širvintos–Maišiagala. Šiandien – jau ir autostradoje Vilnius–Panevėžys ties tiltu per Musę. Turime žinių, kad veikia neadekvatus asmuo, neseniai atleistas iš vienos rajono verslo įmonių. Policijai pranešta. Veiksmų vis dar laukiama. Kol policija sureaguos, prašau dalintis postu ir būti kuo atsargesniems“, – rugpjūčio 25 dieną skelbė merė.

Aiškinasi aplinkybes

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja patvirtino, kad pirmasis pranešimas dėl šio atvejo buvo gaujas rugpjūčio 24 dieną 17.32 val.

„Buvo gautas pranešimas, kad kelyje nuo Maišiagalos link Jauniūnų kaimo, važiuojamojoje kelio dalyje ant kelio pripilta vinių. Pranešė pravažiuojanti vairuotoja. Ši informacija pagal kompetenciją buvo perduota Kelių priežiūros tarnybai, kuri pažadėjo patikrinti kelio atkarpas dėl eismo saugumo.

Taip pat 24 dieną buvo gautas vienos Širvintų rajone esančios įmonės atstovo skundas dėl įmonės darbuotojams priklausančių automobilių padangų sugadinimo. Policija tikslina įvykių aplinkybes, atlikus būtinus procesinius veiksmus bus priimtas sprendimas pradėti ar ne tyrimą“, – teigė J. Somorokovskaja.

Policijos atstovė taip pat nurodė, kad pastarosiomis dienomis policija buvo sulaukusi kelių pranešimų apie išbarstytas vinis, tad vyksta informacijos ir aplinkybių patikslinimas.

„Atsižvelgus į surinktą informaciją bei patirtus nuostolius bus priimtas sprendimas atitinkantis padarytoms nusikalstamos veikos požymiams“, – teigė policijos atstovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)