„Tilto g. 14, Vilniuje, esančia savivaldybei priklausančia aikštele su pertraukomis naudojuosi jau ne vienerius metus. Bet tai, kas ten vyksta pastaruoju metu, yra pasišlykštėtina“, – pasakojo moteris.

Anot jos, ji nebėra tikra, ar čia saugu palikti automobilį.

Moteris pasakojo, kad vakarais į šią stovėjimo aikštelę baisu užeiti, nes per du jos aukštus grupelėmis visuomet būna prisėdę paauglių.

„Dalis važinėjasi riedlentėmis, dalis rūko žolę – ne kartą teko pajusti jos kvapą. Galbūt taip Vilniuje kuriama terpė nepilnamečių atsipalaidavimui nuo koronaviruso įtemptos situacijos?“ – svarstė moteris.

Pasak jos, ne kartą teko pamatyti ir tai, kaip jaunuoliai žymekliais rašinėja ant sienų, šlapinasi kampuose ar tiesiog sugulę voliojasi.

„Nekalbu net apie tai, kad vakarais parkingas tampa milžinišku šiukšlynu – skraido plastikinės taros, maisto pakuotės ir panašiai“, – dalinosi Gabrielė.

Moters teigimu, didžiausias absurdas tas, kad SĮ „Susisiekimo paslaugos“ darbuotojai apie šią situaciją puikiai žino.

„Kartais net 3-4 ramiausiai rūko prie įėjimo į parkingą ir nė vienam nekyla minčių sudrausminti, išvaryti ar perspėti tuos nepilnamečius. Juk visame parkinge yra įrengtos vaizdo stebėjimo kameros, nejaugi jie nemato to rūkančio, paišančio ir besišlapinančio jaunimėlio“, – teiravosi moteris, pabrėžusi, kad tokia situacija verčia jaustis nesaugiai ir nerimauti dėl palikto automobilio.

Anot „Delfi“ skaitytojos, ji nutarė savęs daugiau nekankinti ir minėtoje aikštelėje automobilio nebepalikti.

Saugumą bandys didinti

Kaip teigiama „Delfi“ skirtame „Susisiekimo paslaugų“ atstovų atsakyme, įmonė žada imtis priemonių, kurios, tikimasi, užtikrins daugiau tvarkos.

„Aikštelėje yra įrengtos kameros. Žinoma, darbuotojai stebi pačią aikštelę, kameros vaizdus, tačiau sureaguoti į kiekvieną aikštelėje vykstantį veiksmą nėra galimybės. Darbuotojai atlieka ir kitas jiems priklausančias pareigas – atsakinėja klientams, šalina gedimus ne tik šioje aikštelėje, bet ir kitose miesto vietose“, – sakoma įmonės atsakyme.

Anot „Susisiekimo paslaugų“ atstovų, iki šiol įmonės darbuotojai geranoriškai ir mandagiai kreipdavosi į aikštelėje besibūriuojančius paauglius ar socialinei atskirčiai priskiriamus asmenis, primindami, jog viešoje vietoje būtina elgtis kultūringai, negadinti esamo turto.

„Deja, dažniausiai aikštelėje būnantys asmenys į pastabas reaguoja laikinai – išėję vėl sugrįžta. Kai besilankantieji elgiasi netinkamai, yra galimybė kviesti policijos pareigūnus arba Vilniaus miesto savivaldybės viešosios tvarkos skyrių. Tačiau tik tuo atveju, kai yra pažeidžiama viešoji tvarka (pvz. geriami alkoholiniai gėrimai) arba niokojamas turtas (pvz. piešiama ant sienų)“, – teigė įmonės atstovai.

Pasak „Susisiekimo paslaugų“ atstovų, artimiausiu metu įmonė imsis papildomų veiksmų, kad Tilto g. aikštelė taptų saugesnė visiems transporto priemonių vairuotojams.

„Visų pirma, atkreipėme visų aikštelėje dirbančių darbuotojų – tiek aikštelės budėtojų, tiek automobilių stovėjimo kontrolierių – dėmesį, jog jie privalo dar atidžiau palaikyti tvarką aikštelėje, o pastebėję netinkamą elgesį aikštelėje, nedelsiant reaguotų – įspėtų pažeidėjus ar imtųsi įstatymiškai pagrįstų veiksmų. Taip pat planuojama įrengti įspėjamuosius informacinius ženklus, kurie draustų aikštelėse būti pašaliniams asmenims, didinti vaizdo kamerų skaičių“, – pabrėžė įmonės atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)