Policijos atstovai informavo, jog kontrolės priemonės vykdomos nuolat, tad dar prieš šventes visą savaitę buvo vykdoma Europos kelių policijos tinklo ROADPOL inicijuota prevencinė priemonė. Tiesa, Joninių savaitgalį didesnės policijos pareigūnų pajėgos dirbs vykdant įvairių transporto priemonių vairuotojų blaivumo kontrolę.

Lietuvos kelių policijos tarnybos atstovai pranešė, kad birželio 24–26 dienomis bus vykdomi transporto priemonių, tarp jų ir dviračių, elektrinių paspirtukų, vairuotojų blaivumo, apsvaigimo nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų patikrinimai.

Iki pat birželio 24 dienos taip pat bus vykdoma dviračių, elektrinių paspirtukų vairuotojų kontrolė (ar šie eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių VIII skyriaus „Reikalavimai dviračių vairuotojams“ nuostatų).

LKPT taip pat informavo, kad apskričių vyriausieji policijos komisariatai savo prižiūrimose teritorijose organizuos ir papildomas prevencines priemones (reidus) taikys viešąjį, neviešąjį arba mišrųjį patruliavimo būdą. Tai reiškia, kad keliuose dirbs ir nežymėti policijos automobiliai, vairuotojų pažeidimai gali būti fiksuojami jų nestabdant.

LKPT pareigūnai planuoja dirbti Panevėžio ir Kauno apskrityse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją