Šiaulių apskrities policijos pareigūnai pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame – modifikuotas BMW, apklijuotas taip, kad primintų JAV policijos automobilį. Pareigūnams užkliuvo ne automobilio išvaizda, o tai, kad vaikinas, vairavęs BMW, buvo įsijungęs švyturėlius.

Sustabdytas BMW vairuotojas atsiprašinėjo pareigūnų ir tikino, kad švyturėliai įsijungė netyčia. Esą įranga sumontuota norint dalyvauti išskirtinių automobilių renginiuose, ir yra valdoma telefonu. Šis, kaip sakė sustabdytasis, sukvailiojo, tad ir švyturėliai įsijungė.

„Tikrai nenaudoju piktavališkai, renginiams buvo sumontuota. Galiu parodyti, kaip viskas čia veikia, galiu čia pat prie jūsų viską išmontuoti“, – aiškinosi vaikinas ir netruko pademonstruoti, kad švyturėliai, įrengti už BMW radiatoriaus grotelių, gali žybčioti ne tik specialiosioms tarnyboms būdingomis šviesomis, bet ir kitomis spalvomis.

Tiesa, itin griežta bausmė už tokios įrangos naudojima negresia. Kelių eismo taisyklėse (KET) nurodoma, kad transporto priemonių vairavimas su įrengtais žybčiojančiais švyturėliais ar specialiais garso signalais be leidimo užtraukia baudą vairuotojams nuo 30 iki 50 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)