Per vieną popietę buvo apdovanota pusantro šimto pavyzdingų vairuotojų, kurie užtikrina maksimalų vaikų saugumą kelyje ir visus metus laikosi Kelių eismo taisyklių.

Prasidėjus naujiems mokslo metams Lietuvos policija vairuotojų prašo būti ypač budriems. Nors kasmet šiuo laikotarpiu sustiprinama eismo dalyvių kontrolė, eismo įvykių skaičius išlieka gana aukštas – 2018 m. rugsėjį jis siekė 337. Maždaug kas penktame eismo įvykyje nukentėjo vaikai. Lyginant su kitais praėjusių metų mėnesiais, tik gegužę ir birželį įvyko daugiau avarijų, kuriose nukentėjo vaikai.

„Kasmet pastebime, kaip artėjant rudeniui gatves užpildo intensyvėjantys automobilių srautai. Budrumo reikalauja ir pėstieji eismo dalyviai, o ypač į pirmąsias pamokas išsiruošę moksleiviai. Policijos pareigūnams tai ypač intensyvus metas, nes siekdami užtikrinti vaikų saugumą, sustipriname visą eismo dalyvių kontrolę. Tačiau svarbu, kad teigiamą pavyzdį demonstruotų ir patys vairuotojai – suprasdami ir įvertindami iki šiol savarankiškai eisme nedalyvavusių mažųjų pėsčiųjų įgūdžius“, – teigia Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) viršininko pavaduotojas Algimantas Petronis.

Anot pareigūno, ne mažiau svarbus ir tėvų požiūris į saugų vaikų vežimą automobilyje. Siekdami priminti apie Kelių eismo taisyklių reikalavimus, kuriais turėtų vadovautis vaikus vežantys vairuotojai, pareigūnai tikrino, ar naudojamos tam specialiai skirtos kėdutės, ar jos tinkamai pritvirtintos, ar teisingai pasirinkta jaunojo keleivio vieta automobilio salone. Kartu su vairuotojais keliaujantys vaikai buvo kviečiami išlipti iš automobilio ir prie tam skirto vaizdingo prietaiso pasimatuoti, ar jau yra pasiruošę iškeisti galinę automobilio sėdynę į priekinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)