Vienas toks motociklininkas, nusprendęs ženkliai viršyti leistiną greitį, pateko į patrulių su nežymėtu policijos automobiliu akiratį.

Pastarojo kameros ir radarai spėjo užfiksuoti, kaip atlikdamas lenkimo manevrą motociklininkas leistiną 90 km/val. greitį viršijo daugiau nei 100 km/val.

Lietuvos policija savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino nuotraukomis, kuriose matyti motociklas, važiuojantis 196 km/val., o vėliau 225 km/val. greičiu.

Motociklininkas ženkliai viršijo leistiną greitį. Lietuvos policijos nuotr.

Toks nusižengimas užtrauks nemenką baudą – iki 550 eurų. Be to, iki pusmečio motociklio vairuotojui teks atsisveikinti ir su vairavimu.

Viršijus leistiną greitį iki 10 km/val., vairuotojui skiriamas įspėjimas.

11-20 km/val. greičio viršijimas vairuotojui užtrauka 12-30 eurų baudą.

21-30 km/val. greičio viršijimas užtraukia 30-90 eurų baudą.

31-40 km/val. greičio viršijimas vairuotojui atsieitų 120-170 eurų, pradedantieji vairuotojai už šį nusižengimą galėtų netekti teisės vairuoti 3-6 mėnesiams.

41-50 km/val. greičio viršijimas vairuotojui užtraukia 170-230 eurų baudą, o pradedantieji vairuotojai dar netektų teisės vairuoti 6-12 mėnesių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)