Nuo chuliganų nukentėjusi Jevgenija DELFI pasakojo, jog dar 2019-ųjų balandį ji naudodamasi socialiniais tinklais susitarė dėl automobilio plovimo paslaugos, kurią tada jai pasiūlė Domu (Dominykas) pasivadinęs vaikinas.

Klaipėdietė pasakojo, jog po to, kai automobilis buvo nuplautas, ji nusprendė šia paslauga pasinaudoti dar kartą, tačiau jau kitam automobiliui.

„Į plovyklą nuvariau ir kitą savo automobilį – seną, raudoną BMW. Kai jį atsiėmiau, po dviejų savaičių sugedo degalų siurblys, tačiau to su plovykla nesusiejau, žinojau, kad automobilis nėra naujas ir per daug tikėtis nereikia“, – aiškino Jevgenija.

Chuliganus išdavė įrašas

Merginą ištiko tikras šokas, kai praėjus daugiau nei pusmečiui, sausio 25-ąją, vienoje iš socialinio tinklo „Facebook“ grupių ji pamatė, kaip nepažįstamas vaikinas plovyklos teritorijoje važinėjasi jos automobiliu.

Skaitytoja aiškino, jog net nekilo abejonių, kad tai gali būti ne jos automobilis, mat vaizdo įraše aiškiai matėsi transporto priemonės valstybinis numeris bei vietiniams gerai pažįstama teritorija, esant prie miesto „Regitros“ padalinio.

Kas vairavo plovyklos darbuotojams patikėtą automobilį, Jevgenija teigė nežinanti, tačiau pamačiusi vaizdo įrašą, iškart nusprendė tai išsiaiškinti.

„Iškart parašiau Dominykui, paklausiau, ar su visais automobiliais toje plovykloje taip elgiamasi, tačiau jis aiškino, kad vairavo ne jis, o už automobilio vairavimą plovyklos teritorijoje buvo atsakingas vaikinas vardu Eitvydas. Pats Dominykas tvirtino, kad vairavusio darbuotojo jis nepažįsta, tačiau patikrinusi socialinius tinklus mačiau, kad jie palaiko ryšį: dalinasi bendromis nuotraukomis, sveikina vienas kitą gimimo dienos proga. Be to, vaizdo įraše matosi, kad keleivio vietoje sėdi pats Dominykas“, – plovyklos paslaugas pasiūliusio vaikino kalte neabejojo Jevgenija.

Vaikinai kaltę neigia

Anot skaitytojos, prie vairo sėdėjęs Eitvydas savo kaltę taip pat neigė, o pabandžius susisiekti su plovyklos vadovu, paaiškėjo, jog per 9 mėnesius plovykla buvo parduota: pasikeitė ne tik savininkas, bet ir visi darbuotojai.

Supratusi, kad pati teisybės neras, Jevgenija kreipėsi į policiją bei suskubo įspėti kitus vairuotojus.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo komisariato specialistė Asta Kažukauskienė patvirtino, jog pareiškimas, dėl šio įvykio yra gautas, tačiau tyrimas dar nėra pradėtas.

„Dabar tiksliname duomenis ir informaciją, o tada spręsime ar bus pradėtas ikiteisminis tyrimas, ar administracinio pažeidimo nagrinėjimas“, – sakė A. Kažukauskienė.

Nors mergina pripažino, jog daug vilčių rasti teisybę neturi, nes praėjo nemažai laiko, Klaipėdos apskr. VPK Nusikalstamų veikų registravimo sk. viršininkė Vitalija Sukauskienė paaiškino, kad 9 mėn. laikotarpis nuo įvykio nėra ilgas, jog taptų priežastimi nevykdyti tyrimo.

„Senaties terminas administraciniams nusižengimams yra dveji metai. Dėl baudžiamosios atsakomybės senaties terminai yra numatyti LR Baudžiamajame kodekse pagal nusikalstamos veikos sunkumą. Vykdant tyrimus, vaizdo įrašas iš socialinių tinklų, jei jis pakankamai informatyvus, gali būti pripažintas įrodymu“, – paaiškino V. Sukauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)