„Norime įspėti,kad būtent ši nežymėta policijos mašina specialiai provokuoja vairuotojus“, – tikino internautė.

Kaip pasakojo moteris, veiksmas vyko dar liepos pabaigoje, kelyje Kaunas-Marijampolė. Nežymėtas policijai priklausantis „Peugeot“, pasak jos, kelis kartus specialiai važiuodamas priešais kitą transporto priemonę stabdė.

„Kadangi provokavo kelis kartus ir buvo neįmanoma šito kentėti, mašinos vairuotojas pradėjo lenkimą. Aplenkęs pastebėjo įjungtus švyturėlius, suprato, kad tai – policijos pareigūnai“, – dalinosi moteris.

Ji pasakojo, kad „Peugeot“ aplenkusiam vyrui, kuris, beje, vairavo sunkvežimį ir dirba tolimųjų reisų vairuotoju, buvo skirta ne tik bauda, bet ir atimta teisė vairuoti trims mėnesiams.

„Klausimas, ar taip elgiasi policijos pareigūnai? Juk atėmė iš žmogaus keliems mėnesiams darbą. Kam specialiai provokuoja, kad pradėtų lenkimą?“ – stebėjosi ji.

Deja, sakė internautė, tuo metu sunkvežimyje buvęs vaizdo registratorius buvo išjungtas, tad įvykio nufilmuoti nepavyko. Visgi, pabrėžė ji, nežymėtas policijos automobilis vaizdo įrašą turėtų turėti be abejonės.

„Kadangi mums nepavyko nieko įrodyti, prašome viešumo. Ir nepakliūkite, mokykimės iš kitų klaidų“, – tikino ji.

Trūksta duomenų

Nežymėtas policijos „Peugeot“ priklauso Marijampolės apskrities pareigūnams. Kaip „Delfi“ komentavo Justė Vasiliauskienė, Marijampolės apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė, informacija, kuri plinta internete, pareigūnams matyta.

„Kalbėjomės su Marijampolės apskrities VPK Kelių policijos skyriaus viršininku, tačiau minima situacija labai abstrakti – akcentavo žinovė.

Pasak jos, kad būtų galima tiksliai išanalizuoti ir pakomentuoti situaciją, reikia tiksliai žinoti pažeidimo vietą, tikslesnį laiką, administracinėn atsakomybėn traukiamą asmenį.

Pasak J. Vasiliauskienės, Marijampolės apskrities VPK minimoje atkarpoje aptarnauja apie 60 km ruožą.

Pareigūnai neprovokuoja

Žinovė „Delfi“ pabrėžė, kad jokiais atvejais policijos pareigūnai neprovokuoja daryti Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

„Esant įrodymams ar faktams, kad taip galėjo nutikti, šios aplinkybės išnagrinėjamos administracinio nusižengimo byloje ir gali būti vertinamos administracinėn atsakomybėn traukiamo asmens naudai. Arba galima pranešti, kad būtų atnaujinta administracinio nusižengimo teisena, siekiant nustatyti faktines aplinkybes“, – patarė žinovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (323)