57 metų šiaulietis į Šiaulių apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnų akiratį pateko, nes, neturėdamas leidimo, vertėsi ūkine, komercine veikla – prekiavo naudotais automobiliais. Siekdami nustatyti šios veiklos apimtis, kriminalistai pradėjo ikiteisminį tyrimą ir kartu su Šiaulių apskrities valstybine mokesčių inspekcija pradėjo patikrinimą.

Paaiškėjo, kad vyras ne tik, neturėdamas leidimo, versliškai ėmėsi prekybos automobiliais, automobilių elektros instaliacijos remonto, bet ir užsiėmė nusikalstama veikla – automobiliais prekiaujantiems asmenims padėdavo nuslėpti parduodamų transporto priemonių defektus ir tikrąją automobilių ridą. Šiauliečio paslaugomis naudojosi automobilių pardavėjai iš visos Lietuvos.

Vyras savo automobilį buvo pavertęs mobiliąja dirbtuve. Joje buvo įranga ir prietaisai, reikalingi automobilių prekinei vertei pakelti. Įtariama, kad šiaulietis parduodamo automobilio ridos rodmenis, prekeivių pageidavimu, atsukdavo dešimtimis ar net šimtais tūkstančių kilometrų, kas pirkėjui sudarydavo iliuziją, jog automobilis buvo eksploatuotas neintensyviai.

Esant poreikiui, naudodamasis programavimo įranga, „auksarankis“ užmaskuodavo ir kai kuriuos automobilių defektus. Indikatoriai defekto, pavyzdžiui, apsaugos pagalvių trūkumo, tiesiog neberodydavo. Tokia paslauga tarp automobiliais prekiaujančių asmenų buvo labai paklausi, nes ji kainuodavo daug pigiau, negu pačių defektų šalinimas.

Įtariama, kad tokia neteisėta veika šiaulietis užsiėmė ne vienerius metus. Tačiau šių metų liepos 2-ąją Šiaulių apskrities policijos Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai ją nutraukė – „auksarankis“ buvo sulaikytas vienoje automobilių pardavimo aikštelėje, jam pareikšti įtarimai dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine veikla ir transporto priemonės ridos klastojimo. Įtariamųjų ratas šioje baudžiamojoje byloje plėsis, nes baudžiamoji atsakomybė laukia ir tų, kas, naudodamasis šiauliečio paslaugomis, sumažino automobilio ridą ar nuslėpė jo defektus ir taip apgavo automobilių pirkėjus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)