Minėtas „Renault Megane“ ekipažas važiuoja antrąja eismo juosta ir kerta sankryžą. Visgi dar šios neįveikęs ir pastebėjęs, kad antroje eismo juostoje, priešais jį, susidarė lėčiau važiuojanti transporto priemonių eilė, „Megane“ vairuotojas persirikiuoja dar sankryžoje į pirmąją eismo juostą.

Kadangi pastaroji leidžia tik nusukti į dešinę, spustelėjęs akceleratorių nežymėto policijos automobilio vairuotojas sugeba įlįsti į tarpą tarp priekyje važiuojančio sunkvežimio ir lengvųjų automobilių.

Anot vyro, internautai, pamatę diskusiją, užsiplieskė, mat, jų nuomone, tokį elgesį reikėtų traktuoti kaip chuliganišką vairavimą. Esą, jei šitaip pasielgtų paprastas vairuotojas ir viską pastebėtų policijos pareigūnai, jis neabejotinai užsitrauktų rūsčią bausmę.

Tačiau Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato specialistai, įvertinę vaizdo įraše matomą vairavimą, pabrėžė, kad tai – ne chuliganiškas elgesys.

Kaip „Delfi“ pasakojo minėto komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Eglė Kačinskienė, vaizdo įraše – komisariatui priklausantis nežymėtas tarnybinis automobilis.

„Vaizdo įraše chuliganiško vairavimo požymių nėra. Chuliganišku vairavimu laikomas pavojų eismo saugumui, savo ar kitų žmonių saugumui keliantis Kelių eismo taisyklių pažeidimas dėl chuliganiškų paskatų“, – atkreipė dėmesį specialistė.

Pastaruoju atveju kelio ženklai, esantys prieš sankryžą, leidžia važiuoti tiesiai ir iš pirmos, ir iš antros eismo juostos. O Kelių eismo taisyklių (KET) 101 punktas įpareigoja prieš persirikiuojant ar kitaip keičiant važiavimo kryptį, vairuotojui įsitikinti, kad tai daryti saugu, ir duoti kelią kitiems eismo dalyviams.

„Vaizdo įraše pirmoje eismo juostoje kitų automobilių nėra, todėl persirikiuodamas nežymėto policijos automobilio vairuotojas nesudaro kliūties kitiems eismo dalyviams“, – akcentavo E. Kačinskienė.

Visgi specialistė pabrėžė, kad policijos automobilio vairuotojas KET pažeidimą padarė – nepaisė kelio ženklo Nr. 507 (Eismo kryptys sankryžose) reikalavimų.

„Pareigūno atžvilgiu pradėta administracinė teisena“, – informavo E. Kačinskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (92)