Po teksto „Internete kyla nepasitenkinimas užfiksuotu policijos pareigūnų incidentu: apgadino valdiškus motociklus ir pasišalino iš įvykio vietos?“ publikavimo į „Delfi“ kreipėsis skaitytojas ragino atkreipti dėmesį į užfiksuotų motociklų numerių ženklų lenteles.

Vyras atkreipė dėmesį, kad pagal galiojančią tvarką mažesni valstybinio numerio ženklai išduodami tik mopedams ar motoroleriams, mat didesniems motociklams privalomos ir didesnės valstybinio numerio lentelės.

„Aš, kaip motociklo savininkas, irgi norėčiau tokio mažo valstybinio numerio kaip pas pareigūną matomą vaizdo įraše. Tačiau nuvykus į „Regitrą“, parodo duris, nes motociklas neatitinka reikalavimu pagal gamyklos specifikacijas. Deja, policininku motociklas atitinka ES reikalavimus ir valstybinis numeris privalo būti didesnis – tokio dydžio, kaip pas kolegą pareigūną, o ne motorolerio dydžio. Tai yra teisės aktų pažeidimas, net pagal originalų gamyklinį numerio laikiklį matosi, kad valstybinis numeris turi būti didelis. Visi lygūs, tai lai ir jie būna lygūs... o jei šoniniai krepšiai trukdo numeriui, tai lai nusiima krepšius“, – „Delfi“ redakcijai rašė skaitytojas.

Dėl šios užklausos susisiekus su Lietuvos kelių policijos tarnyba, jos atstovai teigė, kad tarnybiniams automobiliams ir motociklams valstybinių numerių ženklai išduodami įprasta tvarka, todėl situacijos negali komentuoti ir pasiūlė kreiptis į jų išdavimu besirūpinančią „Regitrą“.

„Regitros“ atstovė spaudai Justina Kazragytė teigė, kad „Regitra“ valstybinius numerio ženklus transporto priemonėms, įskaitant ir motociklus, skiria vadovaudamasi vidaus reikalų ministro tvirtinamomis Motorinių transporto priemonių ir jų priekabų registravimo taisyklių nuostatomis, kurios, kaip žinia metams bėgant gali kisti.

„Minimi numerio ženklai buvo išduoti pagal teisės aktus, galiojusius iki 2014 m. birželio 30 d., t. y. tuomet tiek mopedams, tiek motociklams buvo išduodami vienodo formato numerio ženklai.

Nuo 2014 m. liepos 1 d. pasikeitus teisės aktams mopedams ir motociklams buvo išduodami jau skirtingo formato numerio ženklai, tačiau paliekant prieš tai motociklams išduotus numerio ženklus galioti iki kol arba motociklas bus išregistruotas, baigtas eksploatuoti arba valdytojas pageidaus pakeisti numerio ženklus“, – nurodė J. Kazragytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)