„Savivaldybė pasirašė sutartį dėl 4 stacionarių ir 1 kilnojamo vidutinio greičio matuoklių komplekto įsigijimo, taip pat perkama 10 kilnojamų greičio matuoklių imitacijų”, – sako Vilniaus miesto savivaldybė.

Jau dabar žinoma, kad nauji greičio matuokliai bus įrengti Geležinio Vilko gatvės atkarpoje nuo Vingio parko viaduko iki tunelio po Seimu abiem judėjimo kryptimis (atkarpos po 1,8 km), Vakariniame aplinkkelyje ties Pilaitės prospektu (2,37 km) ir T. Narbuto gatvėje link Sėlių gatvės (1,33 km). Vietos buvo parenkamos atsižvelgiant į greičio viršijimo atvejų dažną pasikartojimą.

Kilnojama greičio matuoklių sistema keis lokacijas. Atsakyti, kur tiksliai matuokliai bus įrengiami sunku, nes lokacijų yra apie 60.

„Stacionarūs vidutinio greičio matuokliai bus sumontuoti iki vasario pabaigos. Tuomet jie bus įjungti testavimui ir kalibravimui, o pilnai funkcionuoti pradės atlikus metrologines patikras ir prijungus juos prie automatinės pažeidimų fiksavimo sistemos”, – sako Gabrielius Grubinskas, VMS Ryšių su žiniasklaida specialistas.

Tokiu būdu siekiama, kad Vilniaus gatvės taptų saugesnės pėstiesiems ir dviratininkams. Šių metų liepą pradėjo veikti dar balandį įrengti greičio matuokliai. Viso jų buvo 16.